Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Hermès lanceert Tressages Equestres

Een nieuwe collectie serviesgoed uit het Huis Hermès krijgt altijd veel aandacht – niet het minst tijdens Salone del Mobile in Milaan, waar de presentatie echt rijen mensen lokt. Dit keer is het de beurt aan Tressages Equestres. Een collectie die de wereld van het paard reflecteert, maar ook veel meer. De verstrengelde draden van katoen en leer dragen de stempel van Hermès, niet alleen in de hand van de ambachtsman, maar ook in het paard, de ruiter en de banden die hen binden. Tressages équestres is geïnspireerd op het passementwerk en het vlechten dat gebruikt wordt in de tuigmakerij die aan de oorsprong ligt van het bekende luxehuis uit Parijs.

Dit servies, ontworpen onder de artistieke leiding van Benoit Pierre Emery, creatief directeur van La Table Hermès, biedt een subtiele mix van figuratieve en abstracte voorstellingen. Het bestaat uit 27 stuks.

Het alomtegenwoordige kaolienwit van het porselein is een perfecte showcase voor de ontwerpen van Virginie Jamin. Haar lijnen – fijn of dicht, maar altijd precies – geven volume aan de texturen die ze illustreren. De frisse kleuren citroen en munt contrasteren met petrolblauw en de natuurlijke tinten van vezels en leer.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn