Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Heimtextil: nieuwigheden à volonté

De 46.000 bezoekers die begin januari afzakten naar Heimtextil in Frankfurt kregen een ruim aanbod van het allernieuwste interieurtextiel: bed- en badlinnen,  meubel- en wandtextiel, en -helemaal nieuw- tapijten. De nieuwste trends mikken op aardetinten met veel roest en groen.  Ook zachtgeel doet het goed. Verder is er een dualiteit tussen puur natuurlijke vezels en meer technisch materiaal. Telkens met duurzaamheid en herbruikbaarheid in het achterhoofd. Voor iedereen die er niet kon bij zijn, brengen we er hier alvast 10 om te zien. Verslag: Chris Vermuyten

 Terug naar basics bij Libeco. Daarom veel aardetinten, natuurkleuren en een lichte gele toets.

 

Wind heeft ook dit seizoen zijn traditionele etnische look behouden. Al zit er iets meer glans in verwerkt, zonder uiteraard te vervallen in blingbling.

Technologie zal de komende jaren meer en meer ons interieur mee  bepalen. Upcycling en recycling worden absoluut belangrijke begrippen. Heimtextil ziet het in elk geval kleurrijk in.

Eef Oost, Belgische stoffenontwerpster, werd geselceteerd om deel te nemen aan het trendforum. Zij ontwerpt materialen op basis van bio-based garens, en werkt graag met structuren.

Trevira zorgde zoals gewoonlijk voor een duidelijk overzicht van zijn nieuwste vezels, met een attractief moodboard.

Een modulaire sofa over trokken met verschillende materialen van Lovehomefabrics.

Muvantex brengt zijn signatuur jacquard velvet liefst in natuurtinten. Daar zit veel groen, blauw, terracotta en bruin bij.

Bij tapijtenfabrikant Ragolle liep je eerst de hemelpoort onderdoor. Daarna werd je omringd door warme roest kleuren , doorspekt met groen. Liefst in hoogpolige uitvoering.

Nederlandse fabrikant Beddinghouse scoorde met zijn Van Gogh Collectie. Hoogwaardig textiel, en prints goedgekeurddoor het Van Gogh museum.

Mercury Flooring. De nieuwe collectie Bazalt van Mercury Flooring brengt snijvaste lopers, met gepersonaliseerd design.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn