Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Hayon maakt lamp voor Deense &Tradition

Waar halen designers inspiratie? Bij de Spanjaard Jaime Hayon kan dat zelfs getriggerd worden door een handvol oude Spaanse ansichtkaarten. Het resulteerde in  Montera, een eerbetoon aan het erfgoed van Spanje. Zowel de naam als het silhouet van Montera zijn afgeleid van de stierenvechtershoed van de iconische Matador en tonen een naadloze integratie van culturele betekenis in modern design.

‘Montera is een eerbetoon aan mijn wortels en een viering van het rijke culturele erfgoed van Spanje’, zegt Hayon, die recent nog een grote overzichtsexpo had in MAD in Brussel. ‘De lamp bevat het levendige karakter van een aantal gevonden oude Spaanse ansichtkaarten en combineert de tijdloze elegantie van de hoed van de Matador met mijn natuurlijke affiniteit met het gebruik van felle kleuren. Het is een bewijs van de kracht van design om tijdperken te overstijgen en te resoneren met hedendaagse gevoeligheden.’

Hayon’s kenmerkende gebruik van kleur schijnt door, met twee fascinerende varianten: Forest and Sky en Amber and Ruby. Deze combinaties voegen een vleugje kleur toe aan tafels, boekenplanken of vensterbanken, terwijl ze de geest van Hayons speelse ontwerpfilosofie en verlangen om vreugde te brengen in het leven van mensen vastleggen.

De lamp heeft een dimmer van gepolijst messing waarmee gebruikers de lichtintensiteit kunnen aanpassen aan hun stemming.

www.andtradition.com

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn