U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Gwinner: herstructurering in eigen beheer

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het management van eeft een aanvraag ingediend om een ​​in eigen beheer beheerde insolventieprocedure te openen bij de rechtbank van Rottweil. Als gevolg hiervan werd voorlopig zelfbestuur bevolen en werd advocaat Marc-Philippe Hornung aangesteld als voorlopig bewindvoerder. De bedrijfsvoering zal zonder onderbreking doorgaan.

‘Wij zijn overtuigd van onze producten en zullen met de grootst mogelijke inzet blijven strijden voor de toekomst van het bedrijf. Het nemen van deze beslissing was waarschijnlijk de moeilijkste voor ons, zowel zakelijk als persoonlijk. Niettemin is dit vanwege de economische en sociale omstandigheden essentieel. Sinds begin 2022 zijn samen met het adviesbureau Anchor Management omvangrijke herstructurerings- en moderniseringsmaatregelen geïnitieerd. Deze lieten al zichtbaar succes zien, maar konden de extreme omzetdaling in de gehele meubelindustrie en de negatieve effecten van beslissingen van voorgaande jaren niet volledig compenseren. We hebben de grootste hoop om Gwinner onder zelfbestuur duurzaam financieel te kunnen herstructureren en voor de lange termijn te positioneren’, zegt Tamara Gwinner, lid van het managementteam.

De insolventieprocedure onder eigen beheer biedt de onderneming de mogelijkheid om het reeds ingeslagen herstructureringstraject voort te zetten en zelf een herstructurering door te voeren, onder toezicht van een bewindvoerder en verder ondersteund door de expertise van Anchor. Met de uitspraak in de voorlopige zelfbestuursprocedure zijn Vincenz von Braun, Anchor Rechtsanwälte en Markus Fauser, Anchor Management aangesteld als de herstructureringsmanagers van Gwinner.

‘Wij kennen de meubelindustrie en het bedrijf zeer goed en zullen de herstructurering van Gwinner in eigen beheer doelgericht en consistent voortzetten. We hebben er vertrouwen in dat we met de steun van onze zakenpartners en onder toezicht van de voorlopige bewindvoerder een succesvol herstructureringsproces zullen kunnen doorvoeren’, bevestigt Markus Fauser. Tijdens het proces zullen de activiteiten, productie en klantorders naadloos worden voortgezet met de ongeveer 140 medewerkers in Pfalzgrafenweiler.

De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd over de huidige situatie en de geplande maatregelen. De lonen en salarissen zullen de komende maanden worden gedekt door het insolventiegeld. De noodzakelijke stappen worden nauw afgestemd met crediteuren en belanghebbenden. ‘Onze medewerkers en zakenpartners zullen onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van alle beslissingen zodra deze worden genomen’, bevestigt het management van Gwinner, eraan toevoegend ‘we hopen in deze moeilijke tijd te kunnen rekenen op de steun van onze partners.’

https://www.gwinner.de/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn