U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Graham & Brown brengt kunst aan de muur

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Met de lancering van de exclusieve TATE collectie brengt Graham & Brown kunst in huis. TATE Modern in Londen is het nationale museum van Groot-Brittannië voor internationale moderne kunst en is, samen met de Tate Britain, Tate Liverpool en Tate St Ives, deel van een groep die nu bekenstaat als de TATE Gallery. De collectie bestaat uit 32 muurschilderingen die op maat geprint kunnen worden als fotobehang. Ze tonen een aantal prachtige kunstwerken van beroemde kunstenaars, waaronder J.M.W Turner, Claude Monet, Ethel Walker, Jessica Dismorr en Vincent van Gogh.

Rosey Blackmore, Licensing and Merchandise Director bij TATE: ‘We zijn verheugd om met Graham & Brown samen te werken aan een collectie muurschilderingen die mensen de kans geeft om te leven met de kunst waar ze van houden. Onze missie bij Tate draait om het aanmoedigen van kunst en we geloven dat deze producten dat ook echt zullen doen.’

Alan Kemp, Head of Brand Marketing bij Graham & Brown:

‘Bij Graham & Brown hebben wij het voorrecht om door de TATE-collectie te bladeren en een aantal prachtige kunstwerken te kiezen en hiervan de meest verbluffende muurschilderingen te maken voor onze fotobehang collectie. Aangezien TATE een enorm archief heeft met enkele van de meest iconische kunstwerken ter wereld, moesten we een aantal moeilijke beslissingen nemen, maar we zijn verheugd dat we deze geweldige stukken in huis kunnen halen. Waarom je favoriete schilderij inlijsten als je er een muur vol mee kunt hebben, of ga je voor je eigen plafondschildering? Je favoriete kunstwerk op jouw manier, wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht.’

Denk mee: Van Piet Mondriaan is er Composition with Yellow, Blue & Red, een topwerk uit 1935, van Vincent Van Gogh: Farms near Auvers, uit 1890. Er zijn ook werken van Turner op je behang mogelijk.

Dit exclusieve assortiment muurschilderingen omvat werken van de Nederlandse pionier van de abstracte kunst, Piet Mondriaan, die zich ontwikkelde van vroege landschapsfoto’s tot geometrisch abstracte werken zoals Composition with Yellow, Blue & Red (1935). Daarentegen presenteert Victor Pasmore’s Spiral Motif in Green, Violet, Blue and Gold: The Coast of the Inland Sea (1950), een harmonie van kleurrijke kromlijnige vormen, een opvallend stuk, perfect om een centraal punt in elke kamer te creëren.

Van de Britse kunstenares, Jessica Dismorr’s is het werk Abstracte compositie (uit 1915). Dat toont een reeks pastelkleurige geometrische vormen, die doen denken aan architecturale componenten, die elkaar overlappen op een zwarte ondergrond. Een donkergeel driehoekig prisma met een gebogen zijde zorgt voor een verticale focus en splitst de compositie in tweeën. Een andere muurschildering met de werken van Dismorr is Related Forms (1937), een abstract karakter van werken bestaande uit verkoelende blauwe tinten.

Met de gebruiksvriendelijke tool op de website kunnen de unieke muurschilderingontwerpen eenvoudig worden gepersonaliseerd op het gewenste maat, waardoor ze perfect op de muur van je klant verwerkt kunnen worden met minimaal afval.

Het assortiment Graham & Brown-papiersubstraten maakt het mogelijk om de muurschildering verder te personaliseren door te kiezen uit verschillende papiersubstraten. De selectie van eersteklas papierafwerkingen van ‘Premium Fabric Effect’, een geweven en getextureerde afwerking die perfect is om bestaande muurimperfecties te maskeren, tot ‘Mica Fibrous’ een luxueuze glans die glinstert in het licht, voor iedere persoonlijke stijl is er een afwerking. De muurschilderingen worden milieuvriendelijk geproduceerd met hernieuwbare energie, er wordt gebruik gemaakt van inkt op waterbasis en al het papier is afkomstig van duurzame bronnen.

www.grahambrown.com/uk

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn