U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Gezellige Antwerpse winkel Espoo verzamelt al het moois van Scandinavië

Stijlvol, minimalistisch én warm. Duurzaam, ambachtelijk en tijdloos. Als het op design aankomt, is Scandinavië de niet te kloppen primus van de Europese klas. En die kwaliteit draagt ook Espoo in de Kloosterstraat uit. In de gezellige winkel shop je dé merken van meubilair en accessoires uit het Noorden, aldus Goele Vermeeren in Made In.

Lang voor de hype die Scandinavisch design intussen is geworden, richtte pionier Dries Brys Espoo op (naar een Finse stad). Het was in 2009 – toen nog aan de Vlaamse Kaai – de eerste interieurwinkel in België die new nordic-merken verkocht zoals Hay, Muuto en Ferm Living. In 2017 verhuisde de zaak naar de Kloosterstraat, place to be voor wie van origineel design houdt. De showroom is ook nu nog gevuld met al het moois van Scandinavië, van minimalistisch meubilair en trendy accessoires tot verfijnde verlichting. Zo meldt Goele Verm

 

“Ook sinds mijn schoonbroer Filip Versmissen en ik het roer hebben overgenomen, in 2022, blijft Espoo de Antwerpse hotspot voor Scandinavisch design”, verzekert CEO Goele Vermeeren ons. “Wij hebben onze sporen verdiend en een grote passie voor design ontwikkeld bij ons familiebedrijf Master Meubel en recentelijk ook bij de Vitra Partner Store.”

Ambachtelijk op maat gemaakt

“In onze ateliers worden meubelen ambachtelijk op maat gemaakt, zodat je ook voor een totaalinrichting van je interieur bij ons terechtkunt. De meubelen in de showroom zijn maar voorbeelden, je kunt uit ontzettend veel verschillende kleuren, stoffen, formaten en uitvoeringen kiezen.”

“De meubelen in de showroom zijn maar voorbeelden, je kunt uit ontzettend veel verschillende kleuren, stoffen, formaten en uitvoeringen kiezen”, aldus Goele Vermeeren.

Maar ook voor kleinere accessoires is het fijn snuisteren bij Espoo. De gezellige winkel in zachte, warme tinten nodigt uit tot rustig grasduinen door een hele waaier aan moois uit het Noorden: keukenspulletjes, textiel, stoelen, wandrekken en -rekjes, poefs, tot een designkaarsje en zelfs een tandenborstel toe.

We spotten nog leuke houten eendjes, vogels en hondjes. Niet kinderlijk, maar – zoals het de Scandinaviërs betaamt – strak gestileerd vormgegeven. “Die zijn van het Deense merk Architectmade”, zegt Goele. “Het design bestaat al sinds eind jaren vijftig. Ze worden van generatie op generatie doorgegeven als hebbeding om te koesteren. Een speeltje voor kinderen of kleinkinderen, maar ook heel decoratief. Je vindt de handgemaakte diertjes in twee formaten.”

Goele toont ons nog een ‘specialleke’: een krukje in de vorm van een A. “Oké, dit is niet Scandinavisch, maar wél helemaal Antwerps. Het is de Antwerp Stool, ontworpen door Tom Andries, de bedenker van de A van Antwerpen. Het ontwerp is gebaseerd op het A-monogram en het hout komt van platanen die op de Leien zijn gekapt. Dit is een leuk voorbeeld van hoe we creativiteit in ons aanbod brengen.”

Meer info vind je op https://www.espoo.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn