U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Geruchten blijken waar: afgelasting IMM Keulen 2022 een feit

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

MeubiHome hoorde eerder van sommige meubelleveranciers dat er twijfel was of de IMM beurs wel door zou kunnen gaan. Die twijfel werd nu waarheid.

Marie-Laure Van Den Eede, Representative Koelnmesse Belgium/Luxembourg: ‘Imm cologne zal niet plaatsvinden op de geplande data in Keulen in januari 2022. De raad van bestuur van Koelnmesse kwam tot dit besluit in nauw overleg met de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie (VDM) en in overeenstemming met andere bekende vertegenwoordigers van de industrie op de internationaal niveau.’

‘Deze stap beperkt zich uitsluitend tot Imm cologne. We zijn verder van plan, zoals voorheen, onze voorjaarsevenementen in 2022 uit te voeren. De politieke richtlijnen laten dit toe en gezien de uitstekende en veilige koers van de afgelopen herfstbeurzen, moet dit onze missie blijven in het belang van de deelnemende industrieën’, aldus COO Oliver Frese.

De VDM beschouwt, als branchesponsor van het evenement, en tegen de achtergrond van de huidige pandemische situatie, het economische succes van het evenement en daarmee de succesvolle herstart van imm cologne in januari als uiterst bedreigd. ‘Na overleg met tal van exposanten, branchevertegenwoordigers en handelspartners trokken veel Duitse exposanten hun deelname in twijfel’, aldus Jan Kurth, CEO van de VDM. Soortgelijke feedback kwam ook uit veel Europese landen.

‘De huidige bijzondere basisvoorwaarden in de interieurbranche maken de uitvoerbaarheid van Imm cologne bijna onmogelijk’, zegt Oliver Frese. ‘Dit was een bijzonder moeilijke beslissing, maar we zien het als onze plicht om deze stap nu in nauw overleg met de branche te zetten. Zo zorgen we voor duidelijkheid en planningszekerheid in het belang van onze exposanten. Momenteel werken we actief aan de mogelijkheden om exposanten van Imm cologne ook op internationaal niveau een aantrekkelijke beursaanwezigheid te kunnen bieden. Hier presenteren zowel spoga+gafa als ORGATEC uitstekende alternatieven in het interieurportfolio van Koelnmesse’.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn