U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Geert opent eigen vintagewinkel: ‘Het begon allemaal met de aankoop van een oude kast’

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Minderbroederstraat in Tienen is een winkel rijker. Op de plaats waar het vroeger gekende café Het Zwak Moment gehuisvest was, is nu Noord Vintage gesetteld. Uitbater Geert Charliers opende zondag de deuren.

Noord Vintage is een winkel waar je hoogwaardige meubelen, verlichting en decoratie uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 kan vinden. ‘We zijn gespecialiseerd in Deens design’, zegt Geert. ‘Eigenlijk is het begonnen als een hobby. Ik kocht op een dag een oude kast op en liet ze opnieuw schitteren. Maar al snel stonden er tien kasten in mijn woning. Ik ben dan een atelier gestart op de Oude College site, maar eind augustus liep dat project af en dus moest ik op zoek naar een nieuwe locatie. Via mijn mama kwam ik te weten dat Het Zwak Moment te huur stond. Dit was de ideale spot om mijn winkel op te starten.’

Geert werkt normaal enkel op afspraak. ‘Mensen komen hier niet zomaar binnen gewandeld om iets te kopen. Meestal kijken ze eerst op de site en wanneer ze iets zien dat hen bevalt, nemen ze contact op om te komen kijken. Nu de zaak wat meer zichtbaarheid heeft, met voor het eerst een eigen etalage, kan ik in de toekomst wel wat meer met opendeurdagen werken. Maar vaste openingsdagen zie ik niet zitten, want ik heb nog een hoofdberoep ook.’

‘Noord Vintage werd in januari 2019 officieel opgestart’, aldus Geert. ‘Mijn voorliefde voor hout en Scandinavisch design resulteert in een collectie die gedomineerd wordt door Deense stukken. Toch laat ik me ook alsmaar vaker verleiden om meubelen of decoratie aan te kopen vervaardigd uit andere materialen of van andere origine. Meubelen ontworpen door grote namen zoals Kai Kristiansen of Arne Vodder, maar we verkopen ook kwalitatieve meubelen van minder bekende merken en ontwerpers uit de jaren 50 en 60. Al onze items worden opgekuist en indien nodig gerestaureerd. Het grootste deel van deze werken doe ik zelf, al worden meer gespecialiseerde taken soms uitbesteed aan bijvoorbeeld een stoffeerder of een klokkenmaker’.

www.noordvintage.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn