Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

fonQ en NADUVI bundelen krachten. Itai Gross neemt stokje over als CEO

Door deze strategische overname van fonQ zullen twee gevestigde Home & Living merken elkaar verder versterken. Afgelopen jaren heeft fonQ een krachtig Home & Living merk gebouwd met een verfijnde klantreis, waarbij NADUVI ingezet heeft op het ontwikkelen van een technisch vooruitstrevend ecosysteem waarbij leveranciers zonder tussenkomst van een warehouse direct aan klanten kunnen leveren. Door gezamenlijke schaal en competenties zal er meer focus komen op een onderscheidend assortiment en klantreis in Home & Living. Beide merken blijven bestaan met elk hun eigen positionering.

Nieuwe CEO


Tijdens de overname is besloten om Itai Gross aan te stellen als CEO. Hij volgt hierin Jeremiah Albinus op, die deze rol bijna vier jaar heeft vervuld en het stokje overdraagt. Itai Gross heeft jarenlange ervaring in de Home & Living industrie. Als oprichter van NADUVI heeft hij een sterke infrastructuur ontwikkeld zonder tussenkomst van een warehouse en met directe levering aan de consument. In het verleden was hij mede-oprichter en co-CEO van Westwing Benelux.

Aanvullende competenties

Gross: “fonQ is een prachtig merk, met een sterke propositie. Met de gezamenlijke schaal, de competenties en technologie die NADUVI brengt kunnen we dit commercieel versterken. Ik kijk er naar uit om samen met collega’s, leveranciers en partners verder te bouwen aan het fundament wat fonQ in de afgelopen jaren heeft neergezet.”

Het stokje overdragen

“Na 16,5 jaar fonQ waar ik de reis van stagiair tot CEO heb gemaakt en het merk opgebouwd heb, is het goed om dit moment aan te grijpen om het stokje over te dragen en iemand met een frisse blik naar de onderneming te laten kijken. In de gesprekken met NADUVI zag ik in Itai een sterke opvolger met de juiste achtergrond. Ik heb veel zin in de volgende uitdaging die hierna gaat komen, maar na een aantal intensieve jaren neem ik eerst tijd voor mijzelf”, licht Albinus toe.

Competitief sterk blijven

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zitten in een uitdagende markt, waarin het van belang is dat fonQ competitief sterk blijft. Deze overname draagt daar zorg voor. We hebben als RvC vertrouwen dat de competenties van Itai en het team van NADUVI de onderneming zal versterken. We respecteren Jeremiah zijn besluit en willen hem bedanken voor zijn inzet en de prettige samenwerking door de jaren heen. We wensen hem veel succes voor de toekomst.”

Itai is per direct begonnen als CEO. Zowel Jeremiah als Itai zijn en blijven aandeelhouder van de combinatie.

https://www.fonq.be/
https://www.naduvi.nl/

 

                                      Itai Gross                                                                                    Jeremiah Albinus

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn