U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Focus op Pierre Paulin in Château La Coste deze zomer

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Veel kunstliefhebbers passeren ‘s zomers wel eens bij Château La Coste in het zuiden van Frankrijk. Deze zomer zal daar van alles te zien zijn rond de iconische designer Pierre Paulin. Paulin (1927–2009) was één van de meest invloedrijke designfiguren van zijn tijd. Gedurende zijn hele carrière was hij een absolute modernist, waarbij eenvoud, functionaliteit en het gebruik van materialen en technologie hand in hand gingen.

Dat krijgt elke bezoeker deze zomer te zien bij Château La Coste in wat het  Pierre Paulin Program gaat heten: ‘Des idées courbes, Des formes libres’, een expo die de progressieve en tegelijk tijdloze designs van deze Franse ontwerper in de kijker gaat stellen. Uiteraard in dialoog met de architectuur van de Braziliaan Oscar Niemeyer. De presentatie viert als het ware het gebruik van gebogen lijnen en krommen, van twee toonaangevende denkers uit de 20ste eeuw.

Verschillende van Paulin’s meest iconische stukken zullen te zien zijn: van Tapis Siège (1968) en Ensemble Dune (1970) tot de sofa Big C en de Club C (1971), de Moon Table (1969), de Table Miami (1968) en ook Module U (1972) en Module B (1970).

Château La Coste

2750 Route de La Cride

13610 Le Puy-Sainte-Réparade

www.chateau-la-coste.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn