U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Flinders: ‘In dé woontrends van 2022 staan optimisme en verbinding centraal’

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Door de pandemie zitten we nog altijd veel thuis en is de inrichting van ons huis belangrijker dan ooit. We hechten veel waarde aan geborgenheid, puurheid en duurzaamheid zonder de funfactor uit het oog te verliezen. Dit blijkt uit het nieuwe trendreport dat is gepubliceerd door online woonwinkel Flinders, dat zich richt op het premium home & living segment.

Zachtheid en geborgenheid

In 2022 verlangen we naar zachtheid en geborgenheid. Dat zien we bijvoorbeeld terug in aaibare stoffen, afgeronde vormen en tijdloze pasteltinten. Het is net alsof de meubels ons letterlijk omarmen. Anderzijds komen ook juist experimentele designs, grillige materialen en donkere kleuren terug in dit trendreport waar de liefde voor natuur de boventoon voert.

De woontrends van 2022

Playful
De woontrend Playful springt direct in het oog. Design met een knipoog speelt de hoofdrol en daar sluiten de eclectische mix van stijlen en het gebruik van color blocking naadloos op aan. De cirkelvormige elementen accentueren het speelse karakter. Deze ingrediënten maken van elke dag een feestje.

French Riviera
Invloeden uit de jaren 70 zijn weer helemaal terug van weggeweest en geven het interieur van nu vorm. De woontrend French Riviera kenmerkt zich door de retro vibes van de vorige eeuw in een modern jasje. Een mix van opvallende prints, warme zandkleuren en rechttoe-rechtaan strepen geven deze trend een Zuid-Franse sfeer.

Rustic Elegance
De liefde voor de natuur komt terug in elk product en voert de boventoon in de woontrend Rustic Elegance. Imperfecte materialen, excentrieke vormen en diepe kleuren geven deze trend een industriële look. Achter ieder ontwerp schuilt een buitengewoon verhaal en dat komt door de ambachtelijke, experimentele en veelal duurzame werkwijze die hieraan voorafgaat.

Curvy Goddess
Aaibare stoffen, afgeronde vormen en zachte elementen geven ons een geborgen en vooral comfortabel gevoel. Het is eigenlijk net alsof de meubelstukken ons letterlijk omarmen in de elegante woontrend Curvy Goddess. Hoe fijn is dat? De indrukwekkende texturen, prints vol bloemen en fluffy materialen benadrukken het vrouwelijke karakter van de trend.

Soft Green
Ons leven speelt zich tegenwoordig voor een groot deel binnenshuis af. We halen de natuur maar al te graag naar binnen en daar past deze kleurtrend Soft Green perfect bij. Van ingetogen tot dynamisch: de kleur groen brengt een interieur hoe dan ook tot leven en zorgt voor een rustgevende ambiance met een natuurlijke twist. Wist je dat deze kleur naar vrede, harmonie en hoop verwijst?

Het Flinders trendreport is gratis te downloaden via deze link.

Meer informatie:
Flinders
Affuitenhal 10
1505 RE Zaandam
www.flinders.nl

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn