U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Fiskars lanceert House of an architect

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Heel wat (interieur)architecten kennen de Fiskars Village Art & Design Biennale in Finland. Dit jaar vindt die plaats van 22 mei tot 4 september. Bijzonder aan deze editie is ‘House by an Architect’, een van de drie grote exposities: Curator Kari Korkman inviteerde verschillende architectuurbureaus om een tiny house te ontwerpen, zo’n houten huisje van pakweg 30 m2. Meteen sprongen ook prefab-woningbouwers mee op de trein. Het tiny house-concept is wereldwijd een van de bouwvormen die de laatste jaren enorm in opmars is. Door corona is ook het idee van werken op verplaatsing, zelfs temidden de natuur, gegroeid. Niet onbelangrijk: in Finland wordt het bouwen van kleine constructies (minder dan 30 vierkante meter) vanaf 2024 toegelaten zonder bouwvergunning. Misschien wordt dat ook iets waar de Belgische overheid straks naartoe kijkt. In ieder geval kan Fiskars uitpakken met enkele mooie ontwerpen. In de gaten houden dus, want zowat iedereen gaat ervan uit dat er steeds meer kleiner gebouwd zal worden. Mooi detail: de tiny houses in Fiskars worden verhuurd voor één nacht maar je kan ze ook kopen, na afloop van de expo. Designers zijn AS LL TK, Rintala Eggertsson Architects, Sommarnöjen, Ateljee Sotamaa, Studio Puisto en the Wood Studio van Aalto University in Helsinki. Er is ook een huisje in een boom gebouwd, door Kristian Talvitie: een moderne boomhut speciaal ontworpen voor het bedrijf Polestar.

Geen idee waar u Fiskars van kent? Niet alleen is het de plek waar al jaren die bekende (gele) scharen gemaakt worden, het is een stad in de buurt van Helsinki waar geschiedenis, duurzaamheid en design-expertise hand in hand gaan.

www.fiskarsvillagebiennale.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn