U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Fensi: nieuw design van Royal Botania

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Vlechtwerk bij meubels stapt een nieuw tijdperk in en gaat voor architecturale, strakke vierkante constructies in plaats van het gebruikelijke organische knoopwerk. De nieuwe stoel Fensi van Royal Botania geeft het goeie voorbeeld aan deze nieuwe stroming met een opgefriste versie van de eeuwenoude techniek. Het minimalistische resultaat is al even verrassend als de innovatieve aanpak: vederlicht, modern, charmant en allround. Een hokje zat nog nooit zo goed.

De Fensi ontleed

Het geheim van Fensi’s luchtigheid zit in het dunne metalen raster in de rugleuning waarrond polypropyleen koord wordt gesnoerd. Het voordeel van deze geheime ‘ruggengraat’ is dat de Fensi zo zijn zitcomfort behoudt, zelfs na jarenlang gebruik. Het vierkante raster voorkomt namelijk dat het koord gaat uitrekken. In combinatie met het duurzame aluminium frame is Royal Botania’s nieuwste aanwinst zo een ijzersterke klassieker in the making. De diagonaal gepositioneerde achterpoten reflecteren die andere publiekslieveling: de QT-stoel.

De Fensi is verkrijgbaar in vier types frame-kleur: Pebble, Antracite, White en Bronze. Tinten die mooi accorderen met de naturelle, touwkleur in de rugleuning. Voor de zitting verwijst Royal Botania door naar het haast eindeloze gamma stoffen. Een extra accent waardoor de Fensi-stoel naadloos bij alle tafels uit de Royal Botania-boeken past.

Over Royal Botania

Begin jaren 90 sprong Kris Van Puyvelde in het diepe met een concept van luxueuze tuinmeubelen uit Indonesië. Een verfijning die toen nog enkel binnenshuis bestond. Al snel werden eigen collecties met koninklijke klasse ontworpen: een combinatie van hoogstaande kwaliteit en vernieuwend design. Daarna volgden buitenverlichting, badkamermeubilair en naast teak ook meubelen in roestvrijstaal, aluminium en synthetische vezels. Ondertussen telt Royal Botania wereldwijd 800 medewerkers waarvan onder meer 50 in het hoofdkwartier in Antwerpen en 400 in de productiesite nabij Bangkok. Door die in-house-productie en het eigen designteam blijft Royal Botania heel dicht bij haar kernwaarden – esthetiek, ergonomie en engineering – en bouwde het wereldwijd een sterke reputatie op. Niet enkel qua design maar ook op ecologisch vlak zet Royal Botania de toon: meubelen worden uitsluitend vervaardigd uit teakhout dat volgens de ‘sustainable forest’ policy van WWF wordt beheerd. En in 2011 zette ze de Green Forest Plantation Co op en plantte in de drie jaar die daarop volgde meer dan 250.000 teakbomen.

www.royalbotania.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn