U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Fedustria en BelgoFurn go the extra mile for Belgian design!

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Prinselijke missie

Fedustria neemt op dit moment deel aan de Belgisch economische missie naar Australië onder leiding van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, samen met een 300-tal deelnemers uit talrijke sectoren. De delegatie wordt eveneens vergezeld door een ministeriële delegatie bestaande uit de federale minister van Buitenlandse Zaken, Mevrouw Lahbib, de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort, vice-minister-president van de Waalse regering Willy Borsus en als vervanger voor de Vlaamse MP Jan Jambon vertegenwoordigt minister van Financiën De Heer Diependaele de Vlaamse regering.

Een dergelijke prinselijke missie wordt gezamenlijk georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken, het Agentschap Buitenlandse handel en de drie regionale agentschappen die verantwoordelijk zijn voor de promotie van handel en investeringen (FIT, AWEX en HUB Brussel). Elke deelnemer krijgt een uitgebreid, op maat gemaakt, programma van lokale ontmoetingen (de B2B’s), seminaries en bedrijfsbezoeken.

Australië in cijfers

De focus van Fedustria ligt enerzijds op het marktpotentieel voor de Belgische Meubel-, Hout- en Textielbedrijven en anderzijds op de high level contacten op economisch en politiek vlak.

Australië is een groot land, ruim 50% groter als heel Europa maar heeft ‘slechts’ 26 miljoen inwoners waarvan 90% in de stedelijke gebieden woont. Australiërs staan gekend voor hun hoge levenskwaliteit en hoog beschikbaar inkomen,. Met 2,3 miljard euro aan export vanuit België zijn we de 5de grootste Europese exporteur naar het land.

Vlaamse KMO’s zijn er actief

Heel wat van onze bedrijven binnen de Fedustria sectoren zijn daarom zeer actief op de Australische markt. Kevin Snyders: ‘ We hadden ontmoetingen met de lokale vertegenwoordigers voor bijvoorbeeld Unilin, Bekaert Deslee en Renson. Maar ook Ragolle, Belgotex en BIG zijn gevestigde waarden hier. Ook Paul Renson is één van de deelnemers aan deze missie en zo konden we eveneens kennis maken met Julie de Brabandere die net werd aangesteld als als General Manager voor Renson down under. Als Director BelgoFurn / Belgian Furniture, de exportpromotievisie van Fedustria, bezocht ik al talrijke lokale partners van onze Belgische meubelbedrijven. Vooral onze specialisten op vlak van outdoor living doen hier goede zaken.’

Kevin: ‘Ons land is trendsetter en geniet wereldwijde faam op vlak van buiten design. Australië met haar broeierig klimaat en hoogste percentages UV-stralingen ter wereld is dan ook de ideale markt voor onze Belgische outdoor specialisten. West-Vlaamse bedrijven zoals Umbrosa met haar prachtige parasols én Renson met haar terrasoverkappingen bieden de ideale bescherming om op een veilige manier te genieten in Australië. Onze gerenommeerde buitenmerken vind je over het ganse land; Vincent Sheppard bijvoorbeeld heeft met Cotswold Furniture zelfs een eigen Australische entiteit waarbij ook Heatsail haar producten verdeeld. Hetasail heeft unieke producten waarbij verlichting, verwarming, shading en cooling worden samengebracht tot ingenieuze high end design masterpieces. Ideaal in deze markt.’

Contacten met Australische dealers

Kevin: ‘Zelfs de logistieke uitdagingen vormen geen probleem voor de talrijke lokale partners van onze Vlaamse bedrijven. Sommige onder hen werken al decennialang met onze bedrijven én loven de hoge kwaliteit, het prachtig design en de uitmuntende service waarvoor onze bedrijven bekend staan. Eén van onze eerste bezoeken was bij Living Edge, verdeler van onder andere Extremis, Per/Use en Limited Edition. Heel fier toonde de eigenaar filmpjes van een interior design event van enkele weken geleden waar fouding father van Extremis, Dirk Wynants, zelf op aanwezig was om hun 15-meter lange Panigri tafel te promoten.’

‘Ook hadden we de gelegenheid om Richard Haigh, eigenaar van Parterre Garden, met onder andere winkels in Sydney en Melbourne, te ontmoeten. Van bij het prille begin, ongeveer 30 jaar geleden, is hij de agent voor Royal Botania én die Belgische manier van zaken doen ligt hem duidelijk want ondertussen verdeelt hij ook andere Belgische topmerken zoals Domani, Gardeco en Gommaire. Telkens high end topmerken van Belgische bodem. En we zijn er nog lang niet hoor. Eén van de grootste en bekendste meubelmerken van ons land, Ethnicraft is uiteraard ook prominent aanwezig in de markt, met verkooppunten in Perth, Sydney, Brisbane, Melbourne en Adelaide hebben zij een mooie vertegenwoordiging. Zowel hun binnen- als buitencreaties doen het hier zeer goed. Tot slot brachten we ook nog een bezoek aan Outdoor Elegance die met haar 7 verkooppunten het West-Vlaamse Jati & Kebon succesvol verdeeld in één van de verste markten die we kennen. Kortom een land met veel opportuniteiten dat onze Belgische design producten sterk apprecieert.’

Kevin: ‘We go the extra mile for Belgian design! Wie kiest voor Belgische creaties doet dat vanuit een voorliefde voor luxe, professioneel vakmanschap, en creatief elegant design. Onze sectoren zijn kampioen in de export (+70%) van kwalitatief design naar veeleisende markten en klanten over de hele wereld. Belgische meubel- en designbedrijven begrijpen dat visionaire ontwerpen en hoogwaardige productietechnieken niet de enige kwaliteiten zijn die hen tot toonaangevende leveranciers maken. Zij bieden ook een meerwaarde via een uitzonderlijke service in elke fase, van schets tot oplevering en nazorg.

https://www.belgofurn.com/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn