U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Fedustria: ‘Buitenlandse handel volgt de algemene groeitrend’

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In de eerste helft van 2021 steeg de uitvoer van Belgische meubelen (inclusief doorvoer) in waarde met 24,6% in vergelijking met de eerste helft van 2020. Er werd voor 861 miljoen euro aan meubelen geëxporteerd.

Goede resultaten werden in eerste instantie bereikt binnen de Europese Unie, met een toename van de export met 22,5%. Zo hernam de uitvoer naar de belangrijkste uitvoermarkt Frankrijk (+37,5%) en derde markt Duitsland (+39,1%), maar was er een eerder onbegrijpelijke terugval in de uitvoer naar Nederland met 10,9%. De redenen daarvoor dienen verder te worden onderzocht. Sterkere procentuele stijgingen waren er ook naar Italië en Ierland, al ligt het omzetvolume wel een stuk lager dan in de top 3. 89,5% van de uitvoer gaat overigens naar landen binnen de EU.

De uitvoer naar het VK, dat nu als niet-EU land geldt, verdubbelde nagenoeg in de eerste helft van 2021.

Ook bij de invoer van meubelen stellen we een toename vast: +39%. De invoer uit de Europese Unie steeg met 29,5% tot 957 miljoen euro. Dit vertegenwoordigt een aandeel van 61,8%. Het gros van de meubelen uit de EU komt nog altijd uit Nederland, Duitsland en Polen. China kon zijn aandeel in de invoer sterk verhogen tot 24,5% (+73,1%). Turkije kon zijn aandeel in de invoer bestendigen (3,6%). De invoer uit Vietnam en Indonesïe wordt eveneens steeds belangrijker.

Bron: www.fedustria.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn