U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Expo ‘On Display’ over winkelconcepten

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Als object van design en architectuur, als plaats van uitwisseling en als sociaal baken speelt de winkel een centrale rol in ons stedelijk landschap en in de geschiedenis van onze handelspraktijken. Van 12 oktober tot 5 maart biedt de tentoonstelling ‘On Display. Design van de boetiek’ een blik op deze plaatsen van verleiding, die genesteld zijn in het hart van ons erfgoed en onze cultuur, tussen “shop experience” en innovatielaboratorium.

Als etalage heeft de winkelruimte architecten en designers uitgedaagd, van de eerste burgerlijke boetieks van begin 19e eeuw tot de ontwikkeling van het globaal design, consumerisme en de opkomst van retaildesign tijdens de 20e eeuw. De winkel van vroeger en nu biedt een experimenteerruimte aan designers en architecten: van de eerste formele onderzoeken van Adolf Loos tot de realisaties van Marc Newson, over de zoektocht naar een globale entiteit met het merk AEG en de mythische Olivetti-boetieks.

De tentoonstelling ‘On Display’ onderzoekt de evolutie van onze esthetiek en onze uitwisselingspraktijken en brengt de impact van design in onze dagelijkse omgeving in kaart aan de hand van het concept van de winkel. Meubels, archiefstukken, interieurinrichting, etalages of publiciteitsondersteuning, het bezoek aan On Display getuigt van vele experimenten en winkelconcepten als mijlpalen in de geschiedenis van design en van commerciële architectuur. Met deze nieuwe focus, aangereikt door curator Benjamin Stoz, zet het Design Museum Brussels de verkenning van de creatiedomeinen in design en hun impact op onze samenleving en ons dagelijks leven verder.

On Display. Design van de boetiek

12.10.2022 tot 05.03.2023

Design Museum Brussels

Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Open van maandag tot en met zondag 11u00 > 19u00

Tickets: € 10,- / € 8,- (+ andere kortingen)

designmuseum.brussels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn