U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Expo fotomontages Charlotte Perriand

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Van 1 april tot 28 augustus presenteert het Design Museum Brussels het fotografisch werk van de Franse architecte en designer Charlotte Perriand (1903-1999). De tentoonstelling Charlotte Perriand. Hoe willen we leven? Politiek van de fotomontage werd voorgesteld tijdens de laatste editie van de Rencontres d’Arles en biedt een nieuwe kijk op het weinig bekende werk van de kunstenares en avontuurlijke pionier van “de woonkunst” in relatie tot de natuur.

Van De grote miserie van Parijs tot De wachtkamer van de Minister van Landbouw of het Paviljoen van het Ministerie van Landbouw, gecreërd in samenwerking met Fernand Léger, de fresco’s van Charlotte Perriand getuigen van de avant-garde van een benadering die gewijd is aan ideeën en de transformatie van het dagelijkse leven.

Met monumentale fotomontages, vintage prints, negatieven, collages of persoonlijke foto’s dompelt Charlotte Perriand. Hoe willen we leven? Politiek van de fotomontage het publiek onder in de rijke wereld van deze prominente figuur, die tegelijk een creatief theoretica en activiste voor sociale rechtvaardigheid was.

Deze originele tentoonstelling gewijd aan het meest geëngageerde werk van Charlotte Perriand onthult de buitengewone fotografische scherpzinnigheid van een ware activiste van de moderne architectuur en design.

In het kader van de Rencontres d’Arles is de tentoonstelling samengesteld door curator Damarice Amao, in samenwerking met de Archives Charlotte Perriand. Ze is bedoeld als een gevoelig eerbetoon aan het onvermoeibare werk van deze sleutelfiguur van de 20e eeuw. Met deze geëngageerde fotografische benadering van Charlotte Perriand zet het Design Museum Brussel zijn verkenning van de designcreatie en haar geschiedenis voort.

Charlotte Perriand. Hoe willen we leven? Politiek van de fotomontage, loopt van 1 april tot 28 augustus 2022

Design Museum Brussels, Belgiëplein 1, 1020 Brussel

www.designmuseum.brussels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn