U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Eerste Ikea rommelmarkt in Hasselt trekt 2.000 bezoekers: “Meer verduurzamen”

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Meer dan twee uur voor de eerste rommelmarkt op de parking van Ikea in Hasselt zaterdag van start ging stonden al verschillende liefhebbers aan de ingang. Ikea wil met de uitzonderlijke actie vooral inzetten op verduurzamen, zo meldt het Belang van Limburg.

Gratis drank met Ikea Family Card

Het is erg uitzonderlijk dat een commercieel bedrijf op een van de drukste dagen een deel van haar parking ter beschikking stelt aan mensen die er hun spullen willen verkopen. De vijftig standplaatsen die in dit proefproject voorzien zijn waren in een mum van tijd ingenomen. De voorkeur ging uit naar de leden van wat heet Ikea Family. Bezoekers die hun lidmaatschap konden aantonen kregen er een gratis drankje bovenop. ‘Vlak nadat we het gelanceerd hadden hebben de mensen zich massaal ingeschreven’, zegt Silke Goyens, Market Relation Manager van Ikea Hasselt. ‘Naast de vijftig standplaatsen die meteen ingevuld konden worden hebben we ook een reservelijst van vijftien kandidaten aangelegd. Gelukkig maar. Er waren immers verschillende mensen die uit vrees voor slecht weer afgehaakt hadden. Die plaatsen konden dus ingenomen worden door de degenen die op de reservelijst stonden. En we hebben, toegegeven, echt wel geluk gehad met het mooie weer.’

Veel bezoekers

Aan bezoekers geen gebrek. Al ruim twee uren voor de rommelmarkt toegankelijk was stonden er al geïnteresseerden aan de ingang. ‘Er waren al mensen hier om 7.45 uur’, gaat Goyens verder. ‘De standhouders mochten hun stand pas inrichten vanaf 8.30 uur. En om 10 uur ging het event van start. Ons doel is vooral dat producten – die moeten niet per se van Ikea zijn – een langer leven krijgen. Ook zo werk je aan duurzaamheid.’ Annick Moors uit Genk is één van de vijftig standhouders. ‘De mensen stonden al aan onze auto nog voor we hadden uitgepakt’, lacht Annick. ‘De verkoop gaat vrij goed. Het is dus zeker een goed idee. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.’

Raf Hulsbos uit Houthalen-Helchteren ziet zijn kans schoon om de huisspullen waar niets meer mee gebeurt aan de man te brengen. ‘Ik verkoop vooral speelgoed van mijn kinderen’, zegt Hulsbos. ‘Ze zijn inmiddels te groot om er nog mee te spelen. Hopelijk kunnen andere kinderen dat nu. Of de verkoop goed gaat? Bwoah. Er wordt flink gepingeld. Dat hoort er blijkbaar ook bij.’ Een verzamelaar was er als de kippen bij om de standen af te schuimen op zoek naar oude elektronische spelletjes ‘n spelcomputers. ‘Die zijn geld waard’, zegt de man. ‘Of ik iets gevonden heb? Niet echt. Er zijn teveel mensen in geïnteresseerd.” Ikea Hasselt gaat in de toekomst nog meer rommelmarkten organiseren, al liggen de data daarvan nog niet vast.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20231014_94397539

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn