U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Eén van de belangrijkste Belgische kunstenaars van zijn generatie exposeert

Dat het thema “circulaire economie” ook in de meubelsector steeds meer aan belang wint, getuigt het druk bijgewoonde webinar dat EFIC – de Europese confederatie van de meubelindustrie – organiseerde op 18 november met als titel “Circulair ontwerpen in de meubelsector”. Voorzitter van EFIC, de heer Marcus Wiesner, gaf aan dat circulariteit voor de Europese meubelindustrie niet langer een optie is, maar een must. Belangrijk hierbij is dat we van elkaar moeten leren, wat dan ook de aanleiding was voor de organisatie van dit webinar.

Het MACS, het Museum voor Hedendaagse Kunst in Grand-Hornu (iets verder te situeren dan Bergen richting Frankrijk) organiseert een overzichtstentoonstelling van Johan Muyle, één van de belangrijkste Belgische kunstenaars van zijn generatie. Het werk van Johan Muyle varieert van bescheiden assemblages die hij samen met ambachtslui uit de straten van Kinshasa gemaakt heeft, over monumentale schilderijen die gerealiseerd zijn door affiche schilders uit Mumbai tot op maat gemaakte motoren. Zijn oeuvre is geïnspireerd door talrijke ontmoetingen en samenwerkingen over de hele wereld.

De tentoonstelling ‘No Room For Regrets’ wordt door de kunstenaar zelf beschouwd als een immersief en interactief parcours langs de belangrijkste periodes uit zijn oeuvre. Volgens de kunstenaar is humanisme van essentieel belang, zeker nu het verwaarloosd wordt en een utopie dreigt te blijven.

Johan Muyle werd geboren in 1956 te Charleroi, leeft en werkt in Luik en Brussel. Zijn werken zijn opgenomen in publieke en privécollecties in Europa en Noord -Amerika. hij nam ook deel aan internationale beurzen en biënnales voor hedendaagse kunst.

De tentoonstelling loopt tot 18/04/2021 reservatiedienst: reservations@grand-hornu.be / +32 (0)65 613 902.https://www.mac-s.be/nl/tentoonstellingen/johan-muyle

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn