U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Een TV wand kopen doe je in 3 stappen

Is jouw oog gevallen op een tv wand? Dan is de kans vrij groot dat je nog geen enkel idee hebt hoe je deze graag zou willen indelen. Het mooie aan een tv wand is namelijk, dat je deze volledig naar eigen wens kunt laten samenstellen. Het is dus belangrijk dat je voor jezelf bepaald hoe jij het graag zou willen hebben. Dat betekent een uitsparing voor de televisie, maar natuurlijk ook de verschillende soorten vakken en eventueel deurtjes om accessoires in te kunnen zetten en spullen in te kunnen opbergen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal handige stappen voor je, zodat jij eenvoudig een perfecte tv wand kunt samenstellen.

Bepaal het formaat

Het formaat van de tv wand is alles bepalend. De wand dient namelijk wel de volledige muur te bedekken. Omdat je te maken hebt met een voorzetwand, is het natuurlijk geen gezicht dat deze wand ineens ergens halverwege de muur stopt. Bepaal dus voor jezelf aan welke muur je deze wand graag zou willen hebben en natuurlijk ook hoe hoog. Waar het met de breedte wat lastiger is om hem korter te maken dan de wand, is dit met de hoogte natuurlijk geen probleem. Kies je ervoor om de wand niet helemaal tot het plafond door te laten lopen, dan heb je nog de extra mogelijkheid om hier iets leuks op te zetten. Wel is het handig rekening te houden met de aansluiting voor internet en tv. Stel deze zit achter de wand en je besluit na het vergelijken van je internet en tv abonnement over te stappen, dan is het wel fijn dat monteur hier eenvoudig bij kan.

De juiste indeling van de wand

Nadat je hebt bepaald aan welke muur de tv wand komt en welke afmeting, is het tijd om de indeling van de wand in je interieur te bepalen. Dat betekent dat je aan dient te geven waar de uitsparing voor de televisie komt, maar ook eventuele kastjes en deurtjes dienen te worden bepaald. Wel is het goed rekening mee te houden dat je de uitsparing niet kunt herstellen mocht je de televisie toch ergens anders willen hebben. Uiteraard kan het wel, maar je zult het dan waarschijnlijk wel blijven zien. Wel goed om te weten, is dat een grotere televisie natuurlijk geen enkel probleem is. De uitsparing kan namelijk eenvoudig groter worden gemaakt, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Wel is het handig rekening te houden met eventuele opbergruimte, zodat je niet alles in het zicht hebt liggen wanneer je ervoor kiest om alleen maar open vakken te gebruiken.

Het bepalen van de kleur

Uiteraard kun je de Tv wand voorzien van iedere gewenste kleur. Wel is het verstandig om te kiezen voor een wat neutrale kleur. Dit heeft als voordeel dat het namelijk altijd past en je je dus geen zorgen hoeft te maken wanneer je besluit je interieurstijl volledig op de kop te gooien. Je kunt namelijk met allerlei verschillende woonaccessoires het geheel wat extra kleur geven, waardoor je de basiskleuren van de tv wand rustig kunt houden.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn