U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Een sectorale oplossing voor digitale gegevensuitwisseling tussen meubelfabrikant en retailer

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Binnen de Belgische meubelsector zijn er nog altijd té weinig digitale productcatalogi beschikbaar aan fabrikantenzijde en worden er nog te weinig e-orders gegenereerd aan handelaarszijde. Dit betekent in de praktijk dat nog te veel mankracht, tijd en geld dient te worden geïnvesteerd in het manueel inputten en aanpassen van artikelgegevens en prijzen, en in het verwerken van orders. Met een verhoogd risico op fouten tot gevolg.

Om dit probleem aan te pakken, gingen Fedustria en Navem een paar jaar geleden samen op zoek naar een externe partner die kon helpen bij het uitwerken van een software-oplossing op sectorniveau. Zowel langs fabrikantenzijde als aan handelaarszijde was er een grote bereidheid tot het streven naar een gemeenschappelijke oplossing. Met andere woorden, een sectorplatform waarop zowel de meubelproducenten als de meubelhandelaars hun bestaande softwarepakketten kunnen enten en op een veilige manier correct berichten kunnen uitwisselen.

Het sectorplatform Arxis is op vandaag compatibel met de in de Belgische meubelsector meest gangbare systemen: Soft-Naert, Colijn en Logictrade. Arxis is intussen ook compatibel met DCC, een Duitse standaard. Ook voor zij die geen onmiddellijk compatibel softwarepakket hebben, werd een oplossing voorzien.

Voorafgaand aan deze opstart van het e-business-platform vonden een aantal testcases plaats tussen meubelfabrikanten en -handelaars, zowel op niveau van catalogus- als orderuitwisseling. Hierna een greep uit de bedrijven die hun medewerking verleenden aan deze testcases: Candy, Gero Wonen, Heylen, LS Bedding, Mecam Group, Meubelen Neven, Odrada, Perfecta, Polipol, Revor Group, Veldeman Bedding, Verberckmoes.

Met de opstart van het sectorplatform hopen wij dat zoveel mogelijk meubelfabrikanten hun digitale catalogus ter beschikking zullen stellen aan al hun klanten en dat de meubelhandelaars deze digitale catalogus automatisch kunnen inladen in hun ERP-pakket. De bestellingen kunnen dan voortaan foutloos via hun ERP-systeem geplaatst worden. Voor beide partijen én bijgevolg de ganse meubelsector betekent dit een win-win-situatie!

Als fabrikant bespaart u veel tijd doordat niet langer foutieve orders gecorrigeerd moeten worden, en de handelaars besparen tijd doordat de catalogi niet langer manueel in het ERP-systeem moeten worden ingeput. Bovendien is deze digitale informatie-uitwisseling een cruciale stap in het futureproof maken van onze branche.

Voor die bedrijven die op vandaag werken met een van de bovenvermelde compatibele systemen, blijven de kosten voor aansluiting beperkt tot een maandelijks te betalen abonnement. Arxis biedt de leden van Fedustria en Navem in 2021 sowieso gratis 2 maanden abonnementskosten aan.

Teken in via de website van Arxis: https://arxis.io/ of contacteer Eelke Arjaans, via +31 (0)88 2400 165 of earjaans@arxis.io

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn