U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Edgar Guesthouse in Gent

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Nieuwe hotelconcepten: ook in Gent komen ze als paddenstoelen naar boven. In dit geval: Edgar Guesthouse, het idee van een meubelontwerper en een kaasmeester. Vlak bij de Gentse Sint-Jacobskerk bouwden Eline Goossens en Steven Gosseye een uitgeleefd pand om tot een gezellig hedendaags boetiekhotel met zes kamers. Het interieur bestaat voornamelijk uit meubels die Steven zelf heeft ontworpen, aangevuld met zorgvuldig uitgekozen designtoppers. De nadruk ligt op een persoonlijke service die hand in hand gaat met een selfhostingsysteem.

Edgar Guesthouse is het tweede hoofdstuk in het hospitalityverhaal van kaasmeester Eline Goossens (°1992) en architect/designer Steven Gosseye (°1987). Het creatieve en complementaire koppel verloor zijn hart aan de eclectische en authentieke buurt rond de Sint-Jacobskerk in Gent en opende er vier jaar geleden ‘Edgar kaasbar’. Toen het aangrenzende pand wat later te koop kwam te staan, grepen Eline en Steven de kans om hun zaak uit te breiden met een gezellig en kleinschalig overnachtingsadres.

Een grondige renovatie drong zich op om van het uitgeleefde huis een gezellig hotel met zes kamers te maken. Een kolfje naar de hand van Steven. Hij is niet alleen de man achter het Belgische designmerk ykoon, maar ook de helft van het architectenduo gosseye + verbeke. De kamers stralen jonge, hedendaagse luxe uit dankzij een combinatie van warme rustgevende kleuren, hoogwaardige natuurlijke materialen en een toffe collectie van illustratiekunst aan de muur. Vanuit de luxekamer op de bovenste verdieping heb je prachtig zicht op de torens van Gent.

Het koppel richtte de guesthouse zelf in met eiken meubilair, natuurlinnen gordijnen, slaapkamervloeren van gerookte kurk en badkamermuren die werden afgewerkt met Mortex. Steven ontwierp en maakte alle bedden, tafels en wandrekjes zelf en gaf ook andere ontwerpers ‒ zoals Jean Prouvé en Muller Van Severen ‒ een plekje. Extra mooi: de verzorgingsproducten van Ray, het merk van de Gentse apothekeres Hilde Nys, die in elke badkamer aanwezig zijn.

De plek werkt het principe van selfhosting: er is geen inkombalie te bespeuren. Via een online check-in ontvangt elke gast een unieke pincode om zijn kamer te openen. Gasten mogen zich nadien wel verwachten aan een warme verwelkoming en heel wat insider tips voor een leuk verblijf in de Arteveldestad.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn