U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Economisch nieuws: Zalando, inkomen consument, belastingen, faillissement

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Zalando opent platform voor winkels

De Standaard meldt dat Zalando zijn verkoopsplatform (met de software, online content en betaaldiensten) wil openstellen voor fysieke lokale winkels. Die kunnen hun producten dan via het platform verkopen, maar staan zelf nog wel in voor de verzending (via Bpost). De lokale winkel betaalt een commissie op de effectief verkochte producten (van vermoedelijk zo’n 5 à 6 %).  Klanten zouden via een filter in de software kunnen zoeken naar een winkel in hun buurt.

Inkomen consumenten

Voor het herstel van de economie zijn we in belangrijke mate afhankelijk van de consumenten. En met hun koopkracht zit het goed, dat lazen we gisteren al. Maar nu is er ook nog het Global Wealth Report van de Zwitserse bank Credit Suisse. Daaruit leert De Standaard dat de Belg vorig jaar gemiddeld 45.000 euro rijker geworden is. Daarbij gaat het zowel om financieel vermogen als vastgoedwaarde. Alleen de Zwitsers, Australiërs en Zweden zagen hun vermogen nog sterker aangroeien. Het gemiddelde vermogen van de Belg komt daarmee op 293.950 euro. Maar een gemiddelde, zo weten we, verbergt natuurlijk heel wat ongelijkheden. De Tijd brengt hetzelfde verhaal, maar merkt tegelijk op dat landen die het meest getroffen zijn door de crisis eigenaardig genoeg ook de sterkste stijging in vermogen van burgers kenden, wat te maken heeft met de gulle overheidssteun tijdens de crisis.

Belastingschulden

Het vorige bericht mag ook niet doen vergeten dat heel wat landgenoten het vorig jaar moeilijk hadden door de crisis, waaronder heel wat zelfstandigen. De Standaard verwijst naar het jaarverslag van de FOD Financiën, dat aangeeft dat heel wat meer mensen een afbetalingsplan hebben afgesloten bij de fiscus. De krant geeft toelichting bij de mogelijkheden van betalingsuitstel.

Faillissementen

Graydon deelt, volgens Le Soir het optimisme van de Nationale Bank niet en verwacht nog heel wat faillissementen. De organisatie blijft erbij dat er tot 50.000 faillissementen staan aan te komen, maar niet direct, wel vanaf het moment dat de steunmaatregelen afgebouwd worden en ook niet in één keer. ‘On n’a jamais dit que ces faillites surviendraient en un seul coup », précise Eric Van den Broele, directeur de la recherche. « Elles vont s’étaler sur plusieurs années. Et on a dit que c’était sans mesures d’aide supplémentaires. Or, il y en a eu depuis.’

Bron: Unizo

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn