U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Ebru: van sari tot tapijt

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Opvallend in de Signature Collectie van EBRU zijn de Bohemian tapijten. High end tapijten die je kunt vergelijken met haute couture. Ware kunstwerken die alleen met het puurste vakmanschap worden vervaardigd. Deze tapijten worden handgeknoopt met 100 % gerecycleerde sari zijde, de prachtige kleurrijke patronen zijn ultieme showstoppers.

De Sari is het bekendste kledingstuk dat door vrouwen wordt gedragen in onder andere India. Kenmerkend voor de Sari zijn de intense kleuren. De oude Sari’s worden verzameld en uit elkaar gehaald, de draden worden ontrafeld en gesorteerd op kleur om vervolgens te worden hergebruikt voor de tapijten. Door dit bijzondere productieproces ontstaan er zeer exclusieve tapijten die worden vervaardigd met gerecycleerd materiaal.

Alle Bohemian tapijten zijn unieke stukken die iedere ruimte een zeer individueel en persoonlijk karakter geven. Momenteel zijn er 9 designs ontwikkeld: Bohemian, Bohemian Chimori, Bohemian Dawn, Bohemian Sea, Bohemian Silk Mosaic, Bohemian Silk Multi, Bohemian Multi en Bohemian Zig Zag. Alle tapijten worden op maat gemaakt, ook verschillende vormen zijn mogelijk, van ovaal, rond, en rechthoek tot lopervorm en vierkant.

Eerlijke productie

Een EBRU tapijt is door zijn oneindig lange levensduur haast vanzelf al duurzaam. De tapijten bevatten voornamelijk natuurlijke materialen en EBRU stelt alles in het werk om tijdens de hele productieketen van tapijten met veel respect samen te werken met al haar partners. EBRU investeert in een goede relatie met al de productie-eenheden om ervoor te zorgen dat er een goede verstandhouding is. Met sommige productie-eenheden bestaat een relatie van meer dan 40 jaar. EBRU heeft producties in India, Nepal en China.

www.ebru.nl

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn