U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Eames Chair met Kvadrat-stof van Raf Simons

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Eames Lounge Chair komt met een Special Edition op de proppen. En daar heeft niemand minder dan Raf Simons mee te maken.

Even terug in de tijd: met de lancering van de Lounge Chair in 1956 stelden Charles en Ray Eames nieuwe normen: hij was niet alleen lichter, eleganter en moderner dan de conventioneel weelderige clubfauteuil, maar ook veel comfortabeler. Het zijn deze kwaliteiten die van de Lounge Chair één van de bekendste klassiekers uit de geschiedenis van het moderne meubilair hebben gemaakt.

Vitra brengt de Lounge Chair met een Phlox-stofbekleding in de kleur donkergroen uit als een speciale editie voor het winterseizoen 2023/24. Phlox is een velours corduroy textiel dat in combinatie met een palissanderhouten schaal het iconisch uiterlijk van de fauteuil benadrukt, terwijl de dennengroene metalen onderdelen – onderstel en rugleuning – een contrasterend eigentijds kenmerk vormen.

Phlox is een aangenaam zacht velours textiel met ribbels in corduroy, gecreëerd door designer Raf Simons voor de Deense stoffenfabrikant Kvadrat. De afneembare velours bekleding krijgt door het gebruik een karakteristiek patina.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn