U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Drie klussen in huis waar je soms toch echt aan moet geloven

Waarschijnlijk heb je een vaste routine voor het schoonmaken van je huis. Je ruimt de boel een beetje op, haalt een doekje over de tafels, pakt de stofzuiger erbij en gaat vervolgens met de dweil over de vloer. Prima wekelijkse routine. Maar er zijn een aantal vervelende klussen in huis die misschien niet elke week moeten, maar je moet er toch eens in zoveel tijd echt aan geloven. In dit artikel lichten we een aantal van die klusjes toe en leggen we uit hoe je ze het snelst en makkelijkst kan tackelen

GFT-container reinigen

De GFT-container kan snel smerig worden omdat die natuurlijk vol zit met etensresten. Maak de binnenkant een paar keer per jaar schoon met een sopje van water en schoonmaakazijn of groene zeep. Dit is natuurlijk een vies klusje en we begrijpen dat je daar weinig zin in hebt. Gelukkig kun je voor een paar tientjes per jaar om de zoveel tijd jouw gft container reinigen door een speciaal bedrijf. Dat is snel, effectief en helemaal niet duur. Bovendien hoef jij dan niet zelf je handen vuil te maken.

Schimmel verwijderen

Waar vocht en warmte samenkomen kan (vooral in oude huizen) schimmel ontstaan. Til maar eens een paar voorwerpen in de keuken en badkamer op of kijk eens goed naar de voegen van de tegels. Grote kans dat er hier en daar wat schimmelkolonies zijn ontstaan. Geen paniek! Met een mengsel van water en soda kun je dit snel en effectief aanpakken. Prepareer dit mengsel in een plantenspuit, spray het over de vieze plekken en ga de schimmelkolonies te lijf met een schuurspons of oude tandenborstel. Neem het geheel af met een natte doek.  Draag handschoenen, want soda kan je handen ontzettend uitdrogen. Bovendien is het aan te raden om een mondkapje op te doen. Loskomende schimmel is niet heel goed voor je luchtwegen.

Het ‘rommelhok’ uitruimen

Wedden dat jij in huis ook een ‘rommelhok’ hebt. Een washok, vliering of gewoon een hoekje in de gang waar alles gedumpt wordt wat je niet meer nodig hebt, maar waarvan je nog niet zo goed weet waar je het moet laten? Eens in de zoveel tijd moet dit toch echt geleegd worden. Zoek de spullen zorgvuldig uit en besluit of ze naar de kringloop, marktplaats of toch echt naar de vuilstort moeten. Laad de kofferbak van de auto vol met je afgedankte spullen en breng ze voor eens en voor altijd weg. Pak deze 3 klusjes regelmatig aan om je huis op en top schoon te houden!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn