U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Dovy Keukens opent allergrootste toonzaal te Schoten

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Aan de Bredabaan in Schoten opende Dovy Keukens de grootste keukentoonzaal van België. De winkel is 3.600 vierkante meter groot, verdeeld over 5 niveaus.

Om de klanten nog meer keuze te geven, opteerde de keukenbouwer voor een moderne toonzaal die dubbel zo groot is dan de oude. De nieuwe winkel heeft dankzij de vele glaspartijen veel natuurlijk licht en plaats om 86 nieuwe keukenmodellen aan zijn klanten te tonen.

De nieuwe toonzaal is verdeeld over 5 niveaus. Op -1 is er langs de drukke Bredabaan een ruime ondergrondse parking voor de klanten voorzien met een zijwaartse inkom. Als de klant langs de hoofdingang op het gelijkvloers binnenkomt, dan wordt hij verrast door de imposante inkomhal. De tussenniveaus lopen in elkaar over. Op niveau 1 vinden de klanten voornamelijk landelijke keukens, op niveau 3 moderne keukens en op de andere niveaus worden zowel landelijke als moderne keukenmodellen voorgesteld.

In de toonzaal van Schoten worden ook twee woonconcepten voorgesteld, één in een moderne uitvoering en de andere in een landelijke versie. Het woonconcept omvat naast de keuken ook een leefruimte, berging en bureau. Op die manier wordt de keuken één geheel met de leefruimte en past alles mooi samen.

1 mei 1980 was een mijlpaal in de geschiedenis want op die dag kwam Dovy Keukens op de markt. Exact 40 jaar later telt Dovy 33 toonzalen in België, een fabriek van 44.000 vierkante meter in Roeselare en meer dan 500 werknemers.

Skyline Antwerpen

‘In het najaar zullen chef-koks hier geregeld demonstraties geven en zo de werking van de nieuwste toestellen uitleggen, gevolgd door het proeven van de klaargemaakte hapjes’, kondigt Mario Muylle aan. De 51-jarige zoon van de stichters zit samen met zijn broer Christian (49) mee in het management. Die eerste legt zich toe op de marketing. De jongste waakt over het productieproces.

Bijzonder in het aanbod in Schoten, is de keuken voor mensen met een beperking. Je vindt dit al langer bij fabrikanten voor de zorgsector, maar op de particuliere markt is Dovy Keukens pionier. ‘Met één druk op de knop is het werkblad met spoelbak verstelbaar en kan het lager ingesteld worden. Of de klant drukt op de knop om hangkasten naar beneden te laten komen’, toont Mario Muylle het gebruiksgemak voor wie in een rolstoel zit. Leuk detail: voor de Antwerpse klanten heeft het West-Vlaamse Dovy Keukens één van haar nieuwe keukens voorzien van een fotoprint met daarop de skyline van Antwerpen.

Dovy bestaat dit jaar 40 jaar en telt ondertussen 33 toonzalen in België en meer dan 500 werknemers.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn