U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Donum palmt de Nationale Bank in

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

‘Ondernemen, dat is steeds opportuniteiten zien die anderen niet zien. Alleen zo kan je de trends overstijgen en uniek zijn’, zegt zaakvoerder Jos Peeters, die 36 jaar geleden, samen met zijn echtgenote Noëlla Vangeel, de zaak Donum startte in Hasselt. Vandaag mag het ondernemerskoppel fier zijn op hun laatste move: een luxe interieurwinkel met een showroom in de Nationale Bank van Antwerpen van meer dan 1600 m². Een internationale uitstraling in het hartje van Antwerpen om u tegen te zeggen.

In 1986 werd Donum opgericht door twee mensen met een voorliefde voor alles wat met design, lifestyle en architectuur te maken heeft. Maar vooral een grote passie voor ondernemen. Wat ooit begon als een winkel die exclusieve lifestyle- en geschenkartikelen verkocht, is vandaag uitgegroeid tot een must see. Een plek die makkelijk omschreven kan worden als een unicum in de wereld.

Want vandaag huist Donum in een van de meest indrukwekkende panden van Antwerpen: de Nationale Bank van Antwerpen.

Doorheen de jaren zijn Jos en Noëlla steeds pioniers geweest op vlak van interieur en design. Met hun jarenlange ervaring in de branche hebben ze oog voor detail, maar ook voor de veranderingen in het retail-landschap. ‘We willen de trends niet volgen, maar we willen ze voor zijn door steeds out-of-the-box te denken’, zegt Jos, terwijl hij ons rondleidt in de nieuwe winkel. ‘Door onze nieuwe locatie en uitgebreid merkenportfolio willen we iedereen inspireren door architectuur, design en interieur onder één dak samen te brengen. We gaan steeds op zoek naar nieuwe merken en originele stukken om zo onze klanten te verwonderen en net dat tikkeltje extra aan te bieden.’

In een winkel van maar liefst 1600 m2 kunnen klanten en architecten inspiratie opdoen en geholpen worden door een rist medewerkers waaronder een pak interieurarchitecten. Op die manier is Donum echt wel geëvolueerd van een chique plek voor pakweg Alessi producten tot een wervelende showroom waar je de mooiste Italiaanse bankstellen maar evengoed de beste geurkaarsen vindt. Frans, Belgisch, Italiaans… het maakt sowieso niet uit, als het maar goeie kwaliteit is en getuigt van vakmanschap en fris, vernieuwend design.

‘Voor ons is ondernemen vooral durven, uitdagingen samen aangaan en atypisch denken’, zegt Noëlla. ‘Alles vertrekt vanuit onze passie voor ondernemen en het feit dat we elkaar goed aanvoelen en aanvullen maakt dit eens zo gemakkelijk. De grandeur van dit gebouw verbaast ons elke dag nog. Het verhaal van Donum klopt hier helemaal, we kunnen iedereen ontvangen in een uniek kader. Dankzij ons topteam kunnen we hier de toekomst van design, interieur en architectuur naar een hoger niveau tillen.’ Ze heeft gelijk.

Een greep uit de merkenportfolio: Fornasetti en Dimore, waarvan Donum exclusieve verdeler is in België is. Maar ook Cassina, Molteni, Edra, Casimir en vele anderen.

www.donum.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn