U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Donald Muylle rondt met Dovy Keukens magische kaap van 100 miljoen euro omzet

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Donald Muylle is niet langer en alleen de ondernemer achter de bekende mediaspotjes. Hij mag ook de man van 100 miljoen heten. Uit de jaarcijfers van het laatste boekjaar blijkt dat hij met zijn bedrijf de kaap van de 100 miljoen euro omzet heeft overschreden en daar ook nog eens bijna 10 miljoen euro winst wist op te boeken. West-Vlaams ondernemerschap, zei u?

Binnen de Belgische keukenmarkt die vooral door buitenlanders wordt gedomineerd, hebben zich ook een aantal West-Vlaamse spelers – denk aan Grando en aan Dovy Keukens – zich genesteld. Dovy speelt die kaart van de lokale aanwezigheid en productie ook voor de volle honderd procent uit. Denk maar aan de door de CEO zelf ingesproken slogan ‘Wij maken uw keuken in België’.

Het is een boodschap die bij het grote publiek kennelijk goed aanslaat en het bedrijf zelf geen windeieren oplevert. Dovy heeft inmiddels toonzalen over het hele landgebied, tot in het diepe Wallonië toe. In totaal werken om en bij de 200 mensen voor CEO Donald en zijn twee meewerkende zonen.

Maal twee op tien jaar tijd

De corona-epidemie heeft Dovy kennelijk deugd gedaan. Volgens de laatst beschikbare cijfers klom de omzet naar nog niet eerder bereikte hoogte: 104,3 miljoen euro, ofte een verdubbeling ten opzichte van 2012. De winst flirtte met de grens van de 10 miljoen euro (9,5 miljoen).

De familie Muylle (die ook twee vastgoedvennootschappen beheert) keert volgens bepaalde media zichzelf een dividend uit van 2 miljoen euro. De rest van de winst vloeit naar de reserves die uitkomen op bijna 37 miljoen euro.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn