U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Domo Leuven sluit binnenkort de deuren en gaat door met Modus Living

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Meubelwinkel Domo op de Bondgenotenlaan in Leuven sluit binnen enkele maanden de deuren. De uitbaters willen zich meer gaan focussen op het andere aspect van hun zaak: het inrichten van woningen, studentenkamers en kantoren. Een opportuniteit wel voor het stadsbestuur, dat het pand aankoopt voor een mogelijke uitbreiding van Het Depot.

Leuven verliest binnenkort de voorlaatste meubelwinkel van het centrum. Eind januari zal Domo haar fysieke winkel voorgoed opdoeken. ‘We waren dat al lang aan het overwegen’, zegt eigenaar Philippe Mertens. ‘Het was gewoon te veel. We hadden de fysieke winkel én daarnaast ook onze firma Modus Living, waarbij we ons specialiseren in het inrichten van woningen, studentenkamers en kantoren. Door het succes daarvan is de combinatie met de fysieke winkel gewoon te veel geworden.’

‘De winkel draaide niet slecht. Maar het werd steeds moeilijker om de twee te combineren. Ook personeel zoeken voor de winkel was moeilijk. Er waren al meermaals gesprekken met immobedrijven om het gebouw over te kopen. Recente gesprekken met de stad leidden tot een opportuniteit die we niet willen laten schieten’, aldus Philippe.

Werking uitbouwen

De strategische ligging van het gebouw wekte immers de interesse van stad Leuven en Het Depot. Die concertzaal grenst langs de achterzijde aan het pand van Domo. Het Depot – dat zelf haar gebouw in erfpacht heeft van de stad – gaf eerder aan interesse te hebben om haar werking verder uit te bouwen. Zo willen ze sterker inzetten op begeleiding van artiesten, beleving van muziek en nachtcultuur. Het gebouw van Domo zou daar ideaal voor zijn.

De stad vatte daarom het plan op om het gebouw van Domo te kopen. Concreet gaat het om de grote commerciële ruimtes op het gelijkvloers, de kantoren op de eerste verdieping en de parking. ‘Het is een unieke opportuniteit om er een eigentijdse evenementen-locatie uit te bouwen met ruimte voor muziek, congressen en (nacht)cultuur. Zo geven we zuurstof aan het muzieklandschap in Leuven en realiseren we een extra mogelijkheid om kleinere congressen en events te organiseren’, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Op de komende gemeenteraad zal de aankoop van het gebouw ter stemming liggen. De stad voert ook gesprekken met Het Depot om een samenwerking rond de invulling, uitbating en renovatie van het pand te bekijken.

Pijn in het hart

‘Wij zijn heel blij met deze kans’, zegt Philippe. ‘We begrijpen dat veel Leuvenaars het jammer gaan vinden. We zijn al 33 jaar fiere Leuvenaars, van de bekende Mertensfamilie van Schoenen Mertens en sportwinkel Mertens. En veel meubelzaken zijn er niet meer. Onze fysieke winkel achterlaten doen we dus ook wel met pijn in het hart.’ Domo zal tot eind januari nog geopend blijven. Philippe benadrukt dat de klanten tot de laatste dag goed bediend zullen worden. ‘En ook daarna nog, maar dan via Modus Living’, klinkt het.

https://www.domomeubelen.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn