U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Dit weekend Contemporary Design Market in Brussel

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op 24 en 25 september 2022 staat de Gare Maritime -Tour & Taxis weer volledig in het teken van design. De Contemporary Design Market (CDM) presenteert er een 50-tal ontwerpers die gevestigd zijn in België, een mix van gevestigde namen, opkomend talent, en wil gedurende deze editie focussen op een vernieuwd concept BINÔME waarbij een duo uit verschillende culturen samengebracht wordt. Guest of Honour dit jaar is studiokhachatryan van de Armeense designer Noro Khachatryan.

‘Terwijl de hedendaagse, multiculturele maatschappij een rijkdom aan smaken, stijlen, kleuren en geuren in zich draagt, is deze diversiteit binnen het designveld nog (te) weinig doorgedrongen. CDM wil een gamechanger zijn en lanceert het concept BINÔME: twee designers met een verschillende culturele achtergrond brengen hun knowhow samen. Dit vormt het vertrekpunt voor een onderzoek naar wat hen bindt en resulteert uiteindelijk in een gemeenschappelijke visuele beeldtaal. Op die manier wil CDM van binnenuit een verandering teweegbrengen’, aldus designexperte en co-organisator Hanne Debaere van Flanders DC.

Pieter Bostoen en Gilles Mayk Navangi namen beiden apart deel aan Contemporary Design Market 2021, dit jaar bundelen zij hun krachten voor het nieuwe BINÔME concept. Pieter Bostoen is een veelzijdig ontwerper die werkt op het gebied van interieurontwerp & grafisch ontwerp, productontwerp en kunst. Gilles Mayk Navangi is schilder, illustrator en beeldhouwer. Zijn werk richt zich op het fenomeen beschaving, met een bijzondere interesse voor Afrikaanse culturen en tradities.

​​Voor deze samenwerking zijn ze in hun interesses, motivaties en wereldbeelden gedoken om tot een project te komen dat representatief is voor hun identiteiten. Met hun creaties ​ willen ze de aandacht vestigen op het tragische lot van verschillende bedreigde diersoorten. De binôme collectie zal bestaan uit tien collectible design objecten: potten, totems, meditatieve sculpturen, die pleiten voor contemplatie en welwillendheid ten opzichte van het dierenrijk. ​

​​De unieke objecten zullen voor het eerst gepresenteerd worden op CDM. ​

​In januari 2023 zullen de ontwerpen ook bij Belgisch producent en label Serax gecommercialiseerd worden.

 

Contemporary Design Market is vereerd om opnieuw collectible design platform Adorno als partner te hebben. Adorno is een digitale galerij die wereldwijd het beste van hedendaags collectible design samenbrengt. Geselecteerd door een netwerk van curatoren in de belangrijkste designsteden, bieden de collecties van Adorno een uniek inzicht in de diverse creatieve gemeenschappen ter wereld. Elke collectie toont uitsluitend unieke of gelimiteerde hedendaags werk. Onder de designers bevinden zich zowel gevestigde namen als opkomende talenten.

Dit jaar selecteerde curator Elien Haentjens 10 CDM designers voor de collectie ‘Out of the Box’. De collectie wordt online gelanceerd tijdens de opening van CDM op 24 september met: Bram Kerkhofs, CASH, Elisabeth Baeza, Fractall, Lou van ‘t Riet, Nicolas Erauw, Pieter Bostoen & Gilles Mayk Navangi (Binôme), Thibeau Scarcériaux, studiokhachatryan, Studio Part. ​

Contemporary Design Market is een uniek presentatie- en verkoopmoment voor zowel gevestigde als opkomende Belgische hedendaagse designers. Dé gelegenheid om Belgisch designers te ontmoeten en hun werk te ontdekken en aan te kopen. Contemporary Design Market maakt deel uit van het Design September programma en is een initiatief van Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn