U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Dior laat het maakproces zien

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Over de sjaals van het luxehuis Dior gaan we het hier nu niet hebben. Wel over het feit dat Dior geregeld uitpakt met video’s en andere info over hoe een product bij hen tot stand komt. Zo ook, een paar dagen geleden, opnieuw een mailtje in de mailbox. Met een video over the making of van zo’n sjaal. een manier om duidelijk te maken wat voor handwerk eraan te pas komt, hoeveel mensen ermee gemoeid zijn en wat de prijs van het uiteindelijke product ook rechtvaardigt.

Dus krijgen we te zien hoe een originele tekening (van artiest Pietro Ruffo) op de stof terecht komt en hoe ze met de hand ingekleurd wordt. De verschillende processen erna worden expliciet uit de doeken gedaan. Dior is lang niet het enige huis dat aan klanten laat zien hoe het maken een wezenlijk onderdeel is van de prijs en dus ook in de communicatie naar de klant getoond moet worden. Misschien een idee dat ook door de meubelbusiness iets vaker kan opgepikt worden. Via foto’s maar ook video’s kunnen dit soort verhalen nadien op sociale media gebruikt worden. Een win-win, toch, want u bent toch altijd op zoek naar content?

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn