U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Design Fest Gent vult lacune op

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Be Wild, Act & Change. Op 22 april barst Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wil Design Fest Gent de bezoekers en bewoners van Gent niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog. Design Fest Gent toont wat design kan (en ja, ook moet) zijn: onderzoekend, experimenteel en activistisch. Niet alleen via presentaties, maar ook via lezingen, workshops en ontmoetingen.

Verwacht een uitgebreide waaier aan installaties, workshops en lezingen gebundeld in drie inhoudelijke clusters: Look Back, Move Forward en Do Care. Look Back werkt rond het behoud van de ambachten en de wijsheid van oude culturen. Centraal staat de creatieve vrijheid van de maker, waar steeds ruimte is voor experimenteren en waar het proces van het creëren een belangrijke rol speelt. Bij Move Forward wordt er aan onderzoek gedaan. Samenwerkingen tussen ontwerper en wetenschapper moeten we toejuichen en& koesteren, want zij denken na over de ‘wicked problems’ van vandaag en zoeken naar oplossingen. Onder Do Care vallen de projecten die focussen op het welzijn van zowel mens, dier als onze planeet. We gaan kijken naar nieuwe ecologische materialen en ideeën die onze mentale gezondheid ondersteunen en versterken.

Het festival toont een unieke selectie van bestaande projecten en nieuwe creatie-opdrachten. Die werden geselecteerd onder de curatoriële leiding van Siegrid Demyttenaere en in nauwe dialoog met de festivalpartners en zes co-curatoren Christel De Maeyer, Nathalie Goethals, Heleen Sintobin, Unfold: Claire Warnier en Dries Verbruggen, Bram Vanderbeke en Sep Verboom.

Je kan tien dagen lang Gent ontdekken, met onder meer presentaties in Design Museum Gent en Industriemuseum, installaties in Dada Chapel, Polestar Space, Sint-Jacobskerk, S.M.A.K. & Voo?uit. Er is ook een groot aanbod van workshops. Zo kan je onder meer leren koken ter voorbereiding op het einde van de wereld met Sien Vanmaele, werken met afval uit de textielindustrie met Isabeau Goddé of nadenken rond slimme, ecologische verpakking met verpakkingsexpert Bart Calis.

Duik in het uitgebreide programma van lezingen en Design Talks. Met grote kleppers als Reon Brand, maar ook intiemere gesprekken die thema’s als Water, Urban Mining, Crafts en Technology verder uitdiepen.

www.designfestgent.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn