Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Design 4 Circularity-thema op donderdag 23/05 tijdens Wood Innovation Day

Op donderdag 23/05/2024 nodigt WOOD.BE u graag uit voor een nieuwe editie van de WOOD.BE Innovation Day, de uitgelezen kans om te netwerken met andere bedrijven uit de waardeketen van de hout- en meubelindustrie. Dit event staat in het teken van het thema “Design 4 Circularity” en is een initiatief in het kader van het Industrie Partnerschap met de steun van VLAIO.

Wist u dat 80% van de milieu-impact van een product wordt bepaald tijdens het ontwerpproces? Om de transitie naar een circulaire economie te maken is het dus essentieel om de principes van “Design 4 Circularity” toe te passen. Deze principes zijn niet alleen relevant voor uw producten, maar ook voor uw bedrijfsvoering in brede zin. Dankzij “Design 4 Circularity” wordt circulair productontwerp immers ondersteund door slimme businessmodellen en doordachte processen. Zo maximaliseert u de toegevoegde waarde van uw product, terwijl u afval en energieconsumptie minimaliseert.

Wat mag u verwachten?
🌿 Hoe kan u impact maken met “Design 4 Circularity”?
🔨 Hoe gebruikt u circulaire vuistregels om producten te ontwerpen?
🤔Hoe maakt u vandaag de juiste ontwerpkeuzes voor de toekomst?
💡 Hoe kan u met een circulair businessmodel meer toegevoegde waarde geven aan uw producten?
⚖️Welke impact zal de Europese “Ecodesign for Sustainable Products Regulation” hebben op uw bedrijf en product?

Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie komt toelichting geven bij de “Ecodesign for Sustainable Products Regulation”. Per productgroep voorziet deze in onder meer ecodesign richtlijnen en productpaspoorten. Meubelen en matrassen staan hierbij hoog op de agenda. Voor bouwproducten zullen de ecodesign richtlijnen geïntegreerd worden in de bouwproductenverordening.

Laat u inspireren door deskundige sprekers en inspirerende praktijkgetuigenissen om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de verworven inzichten. Inschrijven kan via https://www.wood.be/actua/wood-be-innovation-day-2024?utm_source=NL+Contacten&utm_campaign=7ab6e54ef3-EMAIL_CAMPAIGN_2019_04_17_01_37_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_3f0cb84b42-7ab6e54ef3-374243577

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn