U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Delta Light neemt Amerikaanse sectorgenoot over

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Met de overname van de Noord-Amerikaanse Lambent Lighting Group bevestigt het familiebedrijf Delta Light Group zijn ambitie om een dominante wereldspeler te worden in de architecturale verlichting. Deze acquisitie past in de strategie om internationaal, en meer bepaald op de Noord-Amerikaanse markt, verder te groeien. De groep is al geruime tijd actief in Noord-Amerika met vier vestigingen in de VS (Miami en Pompano Beach in Florida, New York, Los Angeles) en één in Canada (Toronto), maar om de organische groei te ondersteunen wordt via deze overname een grote, globale organisatie gecreëerd die lokaal sterk staat. Lambent Lighting Group bleek hiervoor de perfecte partij. Geleid door een ervaren management staat deze groep voor complementaire productportfolio’s, sectoren  en geografische regio’s. De nieuwe groep, Delta Light Group North America, zal worden geleid door het huidige management van Lambent, rapporterend aan het directiecomité van Delta Light Group in Wevelgem.

Delta Light Group heeft de ambitie om met Delta Light en zijn merken een wereldwijde groei te realiseren. Om de groep meer op de Noord-Amerikaanse kaart te zetten en een dominante speler te worden in de architecturale verlichting in Noord-Amerika wordt een nog professionelere organisatie opgezet.

Jan Ameloot, CEO Delta Light Group: ‘Dit past perfect in de strategische ambitie om dé referentie te worden in inspirerende, hoogkwalitatieve architecturale verlichtingsoplossingen. Noord-Amerika is een van de grootste economieën en meest groeiende marktsegmenten. Dus onze ambitie is om dit ook daar te realiseren. We brengen hier een positief verhaal en tonen onze ambitie om te groeien en te investeren.’

Delta Light Group heeft reeds drie kantoren in de VS (Pompano Beach in Florida, New York, Los Angeles) en één in Canada (Toronto), met eigen teams, en onlangs werd in Miami een 550m² grote showroom en opleidingscentrum geopend. Door de overname van Lambent Lighting Group met twee vestigingen in Californië en één in Texas wordt een sterke, lokale organisatie gecreëerd met meer commerciële slagkracht die dicht bij de lokale markt staat zodat kan worden ingespeeld op lokale noden en normen.

Jan Battheu, Managing Director Delta Light Group: ‘In feite willen we een full blown organisatie creëren, met ervaren lokale mensen. We zullen hierdoor nog dichter bij de klant staan, in een groter deel van de markt. Dankzij een sterker lokaal team kunnen we nog meer inspelen op de lokale markt en productnoden.’

Lambent Holdings werd opgericht door private equity fonds Stone Arch Capital om partnerschappen aan te gaan binnen de snelgroeiende LED-verlichtingssector. Met merken als Delray Lighting, LF Illumination, VLT en Softform Lighting beschikt het over de juiste complementaire mix qua productportfolio. Hierdoor wordt de commerciële slagkracht bij gezamenlijke klanten aanzienlijk versterkt aangezien een totaaloplossing kan worden geboden door de combinatie van de verschillende merken in beide groepen. Geografisch vormt Lambent een perfecte aanvulling voor de aanwezigheid van Delta Light Group in de VS en Canada aangezien Lambent het volledige gebied van Noord-Amerika covert. Daarenboven beschikken zij over een sterk, doorgewinterd team geleid door een ervaren management met tientallen jaren ervaring in de verlichtingsindustrie. Dit team blijft ook na de overname aan boord en zal de nieuwe organisatie – Delta Light Group North America – leiden. De strategie zal gezamenlijk worden uitgetekend, maar de organisatie zal autonoom kunnen werken met de normale rapportagelijnen.

Jan Ameloot: ‘We hebben een soortgelijke cultuur ervaren bij het Lambent team, met waarden die dicht bij die van de Delta Light Group liggen: ondernemend, can-do mentaliteit, klant- en servicegericht, dynamisch, kwaliteit.’

Delta Light Group wordt 100% aandeelhouder van Lambent Lighting Group. Het resultaat van deze acquisitie is een stevige, grote groep met een wereldwijde reputatie in totaaloplossingen op het vlak van architecturale verlichting, kwaliteit en design, een grote geografische spreiding en een uitgebreid netwerk. De klanten zullen een nog sterkere groep hebben om mee te werken, met een breed gamma aan producten en een ervaren team met een oplossingsgerichte mentaliteit. Voor de medewerkers biedt de overname opportuniteiten onder meer op het vlak van interne uitwisseling van kennis en groeikansen.

Peter Ameloot, CEO Delta Light Group: ‘Beide groepen beschikken over een zeer performante R&D-afdeling. Ook op dat vlak zien wij synergieën met de verschillende afdelingen. Wij zien opportuniteiten in ‘technology sharing’ en zullen ons richten op de ontwikkeling van de verschillende merken in Noord-Amerika en hun complementariteit om ons succes op de Noord-Amerikaanse markt te vergroten, en de design gemeenschap nog beter van dienst te zijn.’

Meer info op

www.deltalightgroup.com

www.lambentltg.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn