U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Decosit: positieve reacties maar verdere groei is noodzakelijk

Vanaf 1 januari 2021 treedt de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, kortweg UPV, voor matrassen in werking. Voor de consumenten betekent dit dat zij vanaf 1 januari 2021 met hun oude matras gratis terechtkunnen op het recyclagepark, en dat ze bij de aankoop van een nieuwe matras een milieubijdrage zullen moeten betalen. Deze milieubijdrage dient om de ontmantelings- en verwerkingskosten van de afgedankte matrassen te financieren en is tevens bestemd voor onderzoek en ontwikkeling naar ecodesign van nieuwe matrassen.

Op dinsdag 13 en woensdag 14 september vond Decosit plaats in Brussels Expo op de Heizel. Deze vakbeurs voor de wereld van meubel- en decoratiestoffen werd georganiseerd door en voor alle professionals en was en is dé ideale gelegenheid om de najaarscollecties voor te stellen.

Internationaal bezoek

Hall 10 van Brussels Expo, in z’n typische Art Deco stijl, werd omgetoverd tot een cosy ontmoetingsplaats waar meubel- en interieurtextielproducenten de nieuwste trends konden laten zien en voelen. In de middengang werd door kunstenares Kathleen Claerhout een trendforum gecreëerd met stoffen van de deelnemende bedrijven, wat de beurs een extra elan gaf. De meerderheid van de exposanten was afkomstig uit België. Ook al mochten de organisatoren ook ondernemingen uit Nederland, Polen, Amerika en India verwelkomen. Ongeveer hetzelfde kon gezegd worden over de bezoekers.

Decosit werd niet overspoeld door de grote massa, maar het was een zeer gericht en geïnteresseerd publiek. Zo konden de exposanten ook uitgebreid de tijd nemen voor hun (potentiële) klanten. Decosit staat garant voor kwalitatieve contacten en een zeer persoonlijke aanpak in een gemoedelijke setting en onderscheidt Decosit zich van de vaak groots opgezette (internationale) beurzen.

Gematigd positief

In deze onzekere en onstabiele tijden de beursorganisatoren het niet onder de markt hebben. Maar in het gevarieerde beurslandschap heeft Decosit vast en zeker zijn plaats. De deelnemers waren gematigd positief over de beurs, maar hopen dat Decosit volgend jaar opnieuw meer buitenlandse bezoekers mag verwelkomen, met ook een nog grotere en sterkere Belgische vertegenwoordiging langs exposantenkant. België staat garant voor topkwaliteit en is nota bene in Europa één van de toplanden voor interieurtextiel. Een troef om uit te spelen, de krachten te bundelen en een op en top Belgisch event als Decosit samen tot een succesverhaal te blijven maken. Op naar 2023!

In de komende editie van Meubihome vindt u er een mooie reportage over terug.

Bron: Fedustria

Info: Alicia Gonzalez, alicia.@decosit.brussels, T 09 241 55 04 en www.decosit.brussels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn