U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

De wereld van Michele De Lucchi in Grand Hornu

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Michele De Lucchi, een van de grootste hedendaagse architecten en ontwerpers, krijgt een eerbetoon in het CID – centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. In de tentoonstelling “Futuro Gentile” belichten Michele De Lucchi en zijn multidisciplinaire studio AMDL CIRCLE de humanistische benadering van hun projecten, waarbij de constante evolutie van de menselijke behoeften centraal staat. “Futuro Gentile” is een uitzonderlijke tentoonstelling gewijd aan een van de meesters van het Italiaanse en mondiale design.

De tentoonstelling is opgebouwd rond twee parcours die tegelijk en complementair overgaan van het experiment naar het design en van het visionaire naar de architectuur. Een selectie van historische en actuele stukken geeft een beeld van de bijzondere identiteit van Produzione Privata, de designstudio die in 1990 werd opgericht door Michele De Lucchi en Sibylle Kicherer. Het doel is “experimenten te cultiveren en vakmanschap aan te moedigen”.

Sinds 2018 is het onderzoek van AMDL CIRCLE en Michele De Lucchi gericht op het project Earth Stations, visionaire gebouwen die zijn ontworpen om het menselijk welzijn en het welbevinden van de planeet te bevorderen.

Voor de gelegenheid worden uitzonderlijk vijf maquettes en een selectie van originele tekeningen tentoongesteld, die het verhaal vertellen van de Abitazioni Verticali (Verticale Woningen), provocerende architecturen die voortkwamen uit de afstudeerscriptie van Michele De Lucchi aan de Faculteit voor Architectuur in Firenze in 1975.

Michele De Lucchi & AMDL CIRCLE. Futuro Gentile. A Kind Future. Nog tot 27/08 in Grand Hornu.

www.cid-grand-hornu.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn