U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

De Vitra Store gaat privé

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Wat een goed idee van Goele Vermeeren om een deel van haar Vitra Partner Store in Antwerpen wel erg origineel in te kleden. De onderneemster uit Turnhout (bekend van Master Meubel) gaat namelijk in zee met de Antwerpse creative designer Sophie Peelman. Die mocht het Vitra Partner Store appartement inrichten, links bij het binnenkomen van de showroom.

Maar wie is Sophie Peelman?

‘Ik ben een creatieve chaoot maar ook weer niet. Ik heb een passie voor interieur en atmosferen, voor de balans tussen het esthetische en het praktische. Interieurdesign is daar één aspect van, maar ik schilder, ik doe styling… Als ik mijn creativiteit maar de vrije loop kan laten. Twee jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen zaak, Peelvrouw. Daarvoor werk ik samen met zowel particulieren als professionals.’

‘Het is begonnen als een inside joke over mijn achternaam. Zo is het geëvolueerd naar het geheime manifest van een vrouw in een mannenwereld. Mijn designfilosofie zou ik zelf omschrijven als eclectisch maar sereen. Anderen noemen het vrouwelijk, ik vind het sterk en vastberaden.’

Hoe zie je Vitra?

‘Als een gevestigde waarde in de internationale wereld van interieurdesign. Ik heb vaak de campus bezocht, toen we op skiverlof gingen, een paar keer zijn we er zelfs met school geweest. Ik zag Vitra vroeger wel als iets ontoegankelijk, een beetje de ver-van-mijn-bed show, vooral omdat het omdat het zo’n straf bedrijf is en er zoveel bekende architecten aan vasthangen. Als zo’n grote naam je dan voor zo’n mooi project vraagt, is dat toch ook een bevestiging voor jezelf dat je goed bezig bent. Wat erg fijn was, om de mensen achter het bedrijf te leren kennen. Dat was heel cool.’

Voor het eerst werkte je dus voor jezelf?

‘Inderdaad. Bijzonder wel. Ik probeer steeds de ziel van een huis te verbinden met de persoonlijkheid van de bewoner. Voor het eerst had ik mezelf als klant dus heb ik eerst goed geluisterd naar wat ik nodig heb. Een zithoek, een werktafel, enkele accessoires… De vraag die ik gesteld heb is: wie ben ik eigenlijk als klant? Bezoekers van de showroom gaan mijn persoonlijkheid zien in de inrichting. Van de meubels over de stoffen tot de accessoires, dit wordt echt mijn appartement.’

‘Een mix van soft en hard is het geworden, en een balans tussen zwart, wit en kleur. Alles is gestart van het schilderij ‘Shadow Work’ dat in het appartement hangt. Ik vraag vaak aan klanten wat voor hen veel waarde heeft en dan werken we daarmee verder. Het is trouwens een schilderij dat ik zelf geschilderd heb.’

Wat heb je van dit project geleerd?

‘Goeie vraag. Het heeft me een soort van rust gegeven. Ik twijfel vaak of ik goed bezig ben en dit was wel een mooie bevestiging.’

Toch ben je een influencer en kijken mensen vaak naar jou.

‘Ik ben vooral een mens, hé. Dus twijfelen mag. Op het platform wil ik me zeker als mens tonen. Dat werkt ook goed, die persoonlijke mix naast design.’

Wanneer wist je dat je architectuur wou studeren?

‘Via een vriendin die me warm maakte voor de studie. Het was erg leuk om veel volk te leren kennen, nog tijdens de opleiding. Interieur is tijdens mijn architectuurstudie telkens weer naar boven gekomen. Het menselijk contact spreekt me daarin geweldig aan. Vandaar de keuze om voor interieur te gaan.’

Zie je jezelf nog zelf meubelen ontwerpen?

‘Ik zou erg graag voor een bedrijf dingen maken. ik heb ideetjes voor een lamp.’

Dat is dus genoteerd.

 

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn