U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

DE TIEN GEBODEN VAN HET HOME OFFICE

Bovenal bemin uw kot. Zet dus niet zomaar een bureau neer in de woonkamer, of je wordt nog zot. Overdenk het werken en ontspannen, integreer de ruimte in je interieurplannen. Meubihome presenteert: de tien geboden van het home office. Amen.

Bovenal bemin uw kot. Zet dus niet zomaar een bureau neer in de woonkamer, of je wordt nog zot. Overdenk het werken en ontspannen, integreer de ruimte in je interieurplannen. Meubihome presenteert: de tien geboden van het home office. Amen.

1. Omarm flexibiliteit

Een bureau hoeft niet àltijd een bureau te zijn. Een bureau kan ook een wandrek zijn, een kast of een boekenrek. Marie Michielssen ontwierp voor Serax het Smart James wandrek. Een rek waar je allerhande accessoires en prullaria op kwijt kan, maar waar je ook aan kan werken. Stoel toevoegen en klaar. De lederen nap waar je de laptop op kan plaatsen is inbegrepen.

www.serax.com

2. Blijf niet bij de lage pakken zitten

Bij een bureau hebben we nog te weinig de reflex om aan een hoge tafel te denken. Nochtans is hoger zitten beter voor je rug én je concentratie. Dat weet ook ontwerper Alain Van Havre, die voor Ethnicraft de Profile tafel tekende in massief eik. Met de N4 barstoelen (mét rugsteun) een mooie hoge werkplek, met de Osso barstoelen (zonder rugsteun) een ideale plek voor het aperitief.

www.ethnicraft.com

3. Werk in stijl

Designliefhebbers hoeven niet met de ogen te rollen aan de gedachte van een extra bureau in huis. Die kan immers net zo ‘designfähig’ zijn als de rest van het interieur. Het Belgische Kewlox is gespecialiseerd in opbergmeubilair maar heeft ook heel wat bureau-opstellingen in haar gamma. Typisch zijn de schuifdeurtjes, de duurzaamheid én het tijdloze karakter. Want Kewlox gaat al 60 jaar mee.

www.kewlox.com

4. Denk aan het milieu

Voor een home office gelden dezelfde regels als voor de rest van het huis: bij elke beslissing moet de ecologische voetafdruk in overweging genomen worden. Architecte Nathalie Van Reeth experimenteerde voor haar organische Senses collectie bij Bulo dan ook met het bijzondere Berry materiaal: een tafelblad geüpcycled uit veenbessen-pulp.

www.bulo.com

5. Het oog wil ook wat

Een goede werkplek is één ding, de juiste verlichting is mogelijks nòg belangrijker. Die moet sterk genoeg zijn om je ogen niet te belasten tijdens het werk, maar die moet ook zacht zijn om een stekende hoofdpijn te vermijden. Vaeder, een ontwerp van Gerd Couckhuyt voor Modular Lighting, doet exact die twee dingen. De performante LED-verlichting zorgt voor voldoende licht terwijl de honingraatstructuur dat licht voldoende verspreidt.

www.supermodular.com 

6. Laat jezelf goed omringen

Om de kans op een efficiënt concentratieniveau te verhogen is voldoende zonlicht een absolute bonus bij het inrichten van een werkplek. Die natuurlijke lichtinval opent dan weer een waaier aan nieuwe mogelijkheden, zoals de aanwezigheid van planten. Planten zijn niet alleen esthetisch interessant, ze zouden naar verluidt ook het huiselijke karakter van je werkplek verhogen en zo mentaal voor rust zorgen. Laat die vrachtwagen vol planten maar komen dus.

www.ikea.bewww.dmdepot.be

7. Hou het netjes

Wie na een lange werkdag ein-de-lijk in de sofa kan neerploffen wil liefst niet geconfronteerd worden met een rommelig bureau. Nog meer dan in een professionale omgeving is orde en netheid cruciaal voor een thuisbureau. De Belgische maatspecialist Camber biedt dan ook allerhande oplossingen om de opbergmogelijkheden in huis te optimaliseren. Marie Kondo mag op beide oren slapen.

www.camber.be

8. Focus

Een belangrijk visitekaartje, een collectie paperclips of een paar extra batterijen voor je computermuis. Je wil die kleinigheden vlakbij en toch niet te veel rommel veroorzaken. Ziedaar de Focus tafellamp. Een ontwerp van de Noor Andreas Bergsaker voor het Deense label Muuto. Sfeerverlichting én kleine opberger in één.

www.muuto.com 

9. Hou het gezond

Het verplichte thuiswerken tijdens de corona lockdown betekende voor sommige bedrijven een enorme boost. Voor het Scandinavische Flokk bijvoorbeeld, het concern dat maar liefst elf ergonomische kantoormeubelmerken in portefeuille heeft, waarvan in België HÅG, RH, Giroflex, BMA en RBM. De absolute bestseller in het gamma is de HÅG Capisco Puls stoel, een opvallend maar bijzonder ergonomisch ontwerp dat volgens Flokk door thuiswerkers regelmatig in een opvallende kleur wordt besteld.

www.flokk.com

10. Werk warm

Net zo belangrijk als de juiste verlichting is een gezonde akoestische omgeving. Om omgevingslawaai te dempen is textiel een ideale tool. Gordijnen en kussens dus, maar net zo goed een mooi tapijt, zoals de nieuwe Farasha collectie van Roos Vandekerckhove. Dat die tapijten ook nog eens zorgen voor een inspirerend kleuraccent bij je bureau, dat is alleen maar een bonus.

www.roosvandekerckhove.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn