U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

De nieuwe deco-collectie van Point-Virgule x IWAS is duurzaam

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Duurzaam leven is vandaag niet langer een trend, het zit bij velen ingebakken en is een manier van leven geworden. Ook het Belgische Point-Virgule investeert in haar duurzaamheid, en daarvan is de gloednieuwe upcycle-collectie een geslaagd bewijs. Het lifestylemerk sloeg de handen in elkaar met IWAS om een reeks producten te creëren die niet alleen vervaardigd wordt uit afval en resten, maar ook een positief effect op de lokale bevolking heeft: van werkgelegenheid tot onderwijs. Ieder product uit de collectie heeft zo een uniek verhaal en herkomst, en maken in een fraai design de wereld in al zijn facetten heel wat mooier.

Kijk eens diep in het glas

Naast duurzamer zijn, wil Point-Virgule ook meer betekenen voor de mens en maatschappij. Zo worden de glazen, karaffen en theelichthouders uit de gloednieuwe collectie gemaakt uit glasresten uit India, waar lokale werkkrachten betaald worden om het te verzamelen. Een win-win want niet alleen worden er jobs gecreëerd, de straten blijven zo afvalvrij. Uit gerecycleerde wijnflessen of bierglazen: de oorsprong van het materiaal bepaalt de kleur van het eindproduct. Doordat de samenstelling steeds uniek is, heeft ieder stuk bovendien een eigen karakter en details. De collectie bestaat ten slotte uit twee varianten glazensets, een amuse bouche-set of glazenset met bijbehorende karaf.

Een boon voor duurzaamheid

De koffie die je iedere ochtend drinkt, wordt gemaakt van koffiebonen die getransporteerd worden in daarvoor voorziene zakken. Point-Virgule en IWAS geven gebruikte koffieboonzakken uit Indonesië vandaag een nieuw leven, en transformeren ze tot handige brood- en fruitzakken. Ook hier worden mensen uit de omgeving ingezet om de nodige grondstoffen te voorzien.

Allround hout

Hout is één van de meest gebruikte én succesvolle recycleerbare materialen. De vraag is dus eerder waarom je het niet zou hergebruiken. Voor de houten planken uit de IWAS-collectie gebruikt Point-Virgule houtresten- en snippers uit Indonesië die anders weggesmeten zouden worden. Ieder stuk heeft een hedendaags design en eigen karakteristieken, wat het achterliggende verhaal van het materiaal bewijst.

Over Point-Virgule

In de keuken, op de eettafel, in de woonkamer, zelfs bij een gezellige picknick mag Point-Virgule niet ontbreken. Point-Virgule brengt al twintig jaar professionele easy-to-use (keuken)tools en stijlvolle interieuraccessoires met een zest for life op de markt. Een rijk assortiment aan must-haves waarmee het merk vasthoudt aan haar voornaamste ingrediënten: kwaliteit, duurzaamheid, innovatie, gebruiksgemak en een snuifje design. Point-Virgule heeft alles in huis om gerechten te bereiden, snacks of drankjes te serveren en familie of vrienden te verwennen op een knusse avond indoor of op avontuur outdoor.

Point-Virgule is in 2002 opgericht door LivWise en is op en top Belgisch. LivWise brengt met een rijk assortiment aan onmisbare keuken- en woonaccessoires praktisch design voor binnen en buiten. LivWise is exclusief distributeur van een uitgebreid aanbod internationale merken gespecialiseerd in design keuken- en decoratie-artikelen, zoals Sistema, Kilner, Chroma, Crushgrind, en eigen huismerken Barbecook, Point-Virgule, Dotz en Rixx.

www.livwise.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn