Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Breng maximalisme in huis met de limited edition kussens van King Comf

Sustainable homeware uit mode-reststoffen

Wie dacht dat duurzaamheid gelijkstond aan soberheid krijgt het nakijken van King Comf. Het Belgische modemerk pakt uit met een limited edition kussencollectie waarin maximalistische prints en dopaminekleuren regeren. Vrolijke blikvangers die je interieur een kleurrijke upgrade geven.

Deze luxueuze jacquards en handgeweven texturen zijn restmaterialen uit de modeproductie. Ontwerpster Cleome Clements geeft ze een duurzaam tweede leven als eye-catching interieuraccessoire.

Echte pièces uniques

Van de reststoffen die Cleome gebruikt voor de kussens, maakte ze eerder al haar signature kimono’s. ‘Vaak heb ik maar heel weinig van een bepaalde stof,’ zegt ze. ‘Genoeg voor één kimono, maar niet genoeg voor twee. Dan blijft er nog een kleine meter stof over en omdat ik echt niets wil verspillen, besloot ik met die restjes nog een exclusieve collectie kussens te maken.’

Door die beperkte hoeveelheid stof is er van elk kussen slechts één stuk. ‘Een bijzonder gevolg van mijn duurzame keuzes,’ vertelt Cleome. ‘Maar ook juist een reden om ze te kopen. Een echt pièce unique voor je interieur, bovendien uit haute couturestof die van de afvalberg gered werd.’

Less is not always more

De bloemenprints, gesatureerde kleuren en eclectische jacquards zijn geen vreemde eend in de bijt in de interieurtrends van 2024. Van cottagecore tot seventies en dopamine decors: weelderige en flamboyante interieurs nemen de bovenhand. Volgens Architectural Digest bevinden we ons in de ‘golden age of unexpected upholstery’ en Print spreekt van een more-is-more ideologie.

Ook Cleome pleit voor maximalisme in huis: ‘Wees niet bang om prints, kleuren en texturen te mixen. Zelfs als ze op papier niet bij elkaar passen. De kussens zijn opvallend op zichzelf, maar door ze samen te brengen en te combineren met onze plaids creëer je een echt unieke gelaagdheid. Je wordt gewoon instant vrolijk van in je zetel te zitten.’

De kussens hebben allemaal een afmeting van 50 x 50 cm en zijn voorzien van een binnenvulling van eendenveren. De kussenslopen hebben een rits en kunnen afgehaald worden om voorzichtig met de hand te wassen.

De items zijn verkrijgbaar via de webshop van King Comf en verschillende verkooppunten. Omdat er slechts enkele stuks per design beschikbaar zijn, zal je in elke winkel een uniek aanbod vinden.

Over King Comf

Voor het duurzame modelabel King Comf ontwerpt Cleome Clements eyecatching kleding van bijzondere stoffen die overblijven in ateliers in Portugal, en comfy sneakers als alternatief op de vaak niet zo mooie orthopedische schoenen. Alles tijdloos en met een eclectische vibe dankzij de unieke materialen. Naast duurzaamheid en comfort houdt King Comf van happy vibes. Come rain and shine, King Comf neemt het leven niet te serieus en dat willen ze ook uitstralen naar hun klanten.

Cleome is van Nederlandse afkomst en studeerde mode aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Ze deed ervaring op bij verschillende Belgische modelabels, tot ze besloot om met King Comf een andere richting in te slaan. Vandaag runt Cleome het merk samen met haar man René Beerda. Zij wonen in Gent en bieden als pleegouders een warme plek voor kinderen die tijdelijk thuis niet terecht kunnen.

Website: https://www.kingcomf.com/

 

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn