U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

De Duitse locomotief stokt

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In Duitsland is er paniek in de industrie. Het ondernemersvertrouwen heeft er een diepe duik genomen. De oorlog in Oekraïne doet de industrie veel pijn. En die pijn wordt nog verergerd door de Europese sancties tegen Rusland. De Duitse industrie is allicht de meest geïnternationaliseerde van de EU, met ook grote import van en export naar Azië.

En daar blijft het zerocovidbeleid van China de economie schade toebrengen en de havens platleggen. De supply chain-crisis is dus nog niet voorbij, wel integendeel. Onze Belgische economie is erg afhankelijk van de Duitse. Slecht economisch nieuws uit Duitsland is dat dus ook voor ons. De energiecrisis dreigt er nog erger te worden dan in België, met o.a. de verdere kernuitstap (‘Atomausstieg’) en het niet in gebruik nemen van de gaspijpleiding Nordstream II wegens de Russische agressie in Oekraïne. De Bundesbank gaat ervan uit dat de Duitse economie dit jaar in een recessie zal belanden.

Bron: Fedustria

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn