U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

De Boxofa van Tine

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Tine Loncin lanceert haar nieuwe collectie ‘BOXOFA’ en die naam kan je letterlijk nemen. De twee eenpersoonszetels, de chaise longue en het voetenbankje uit deze zetelcollectie zijn elk ontworpen als een mand vol kussens. En net als de andere creaties van de Brusselse designer en interieurarchitecte blinkt ook deze collectie uit in eenvoud. Elke zetel is tijdloos en uniek tegelijk en samengesteld uit slechts twee contrasterende materialen, namelijk metaal en textiel. Extra mooi: het duurzame ontwerp wordt geproduceerd door Belgische ambachtslieden én kan je personaliseren.

Eenvoudig en duurzaam ontwerp

In haar werk streeft Tine Loncin naar eerlijkheid en transparantie. Eenvoud loopt dan ook als de rode draad door de nieuwe ‘BOXOFA’-collectie. De Brusselse designer en interieurarchitecte ging aan de slag met slechts twee materialen om uiteindelijk te komen tot een ontwerp dat bestaat uit een metalen frame gevuld met kussens; twee contrasterende materialen die elkaar versterken. Doordat de kussens losse elementen zijn, kan je ze makkelijk bijvullen met veren en vernieuwen waar nodig zonder een volledige zetel te moeten herstofferen. De metalen structuur is dan weer onverslijtbaar. Met andere woorden, een design dat levenslang meegaat. ​

Maximaal zitcomfort

Kwaliteit, functionaliteit en ultiem zitcomfort bepaalden mee de keuze van de invulling en de stoffering van de kussens. Zo werkte Tine met verschillen in densiteit. De stapel kussens gaat van onder naar boven van hard naar zacht, waarbij de bovenste losse kussens gevuld zijn met ganzenveren. Om structuur te geven aan de zetels en te voorkomen dat de kussens inzakken, zijn de kussens bovendien gemaakt uit een schuim op maat en afgewerkt met watten om de slijtage van de bekleding tegen te gaan. Verder zijn er rug- en armsteunen die voor extra zitcomfort zorgen. De combinatie van de stof en de metalen structuur zorgt er tot slot voor dat de kussens op hun plaats blijven liggen. Tine koos voor zacht en duurzaam textiel met een luxueuze uitstraling.

Praktisch

Alle items uit de nieuwe collectie ‘BOXOFA’ worden in België door ambachtslieden gemaakt. Je kan elk collectie-item op maat bestellen en volledig personaliseren, zowel naar afmetingen als naar kleuren toe. De kussenslopen zijn machinewasbaar op 30 graden (zachte cyclus) en bestaan uit 65% katoen en 35% linnen.

 

Afmeting eenpersoonszetel: 80x80x88 cm.

​Afmeting chaise longue: 160x80x88 cm.

​Afmeting voetenbank: 80x80x45 cm.

De zithoogte bedraagt telkens 45 centimeter.

 

Over Tine

Na haar opleiding interieurarchitectuur volgde Tine Loncin een specialisatie in scenografie en een voortgezette opleiding theaterwetenschappen. Het samensmelten van conceptueel en inhoudelijk denken is een cruciaal element in elk project en ontwerp. Het brengt doordachte realisaties voort, die los van alle trends de tijdsgeest moeiteloos weten vast te leggen.

 

 

 

Fotografie: © Jonah Samyn

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn