U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Crush in Brussels Design Museum

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het Design Museum Brussels heeft zijn zinnen gezet op de collecties van het Museum van Elsene, dat momenteel in aanbouw is. De tentoonstelling Crush brengt stukken en werken uit hun respectieve collecties op een conceptuele manier samen. Nog tot 6 maart 2022 zal een selectie van bijna 40 stukken uit de Plastic Design Collection van het Design Museum Brussels in dialoog gaan met de kunstwerken van het Museum van Elsene en de fijne band tussen beide etaleren.

De tentoonstelling Crush toont op de 900 m2 van het Design Museum Brussels een veertigtal fijne, uiteraard onverwachte combinaties tussen de industriële creaties van de ontwerpers die schuilgaan achter de Plastic Design Collection en de schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s of andere tekeningen uit de enorme collectie van het Museum van Elsene, waaronder werken die zelden aan het publiek worden getoond.

Visuele spelletjes of ideeën, formele intuïties, het opspringen van het collectief geheugen…De crushes stellen een reeks spontane associaties voor tussen twee scheppingsdomeinen die op het eerste gezicht ver uit elkaar liggen.

Met deze gedurfde tentoonstelling, een initiatief van het Design Museum Brussels, volgen het Museum van Elsene en het Design Museum Brussels de trend van een nieuwe generatie tentoonstellingen die een ontspannen kijk bieden op kunst en kennis en de barrières tussen disciplines en publiek helpen afbreken.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn