U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Contemporary Design Market op komst

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op 25 en 26 september wordt het vernieuwde Gare Maritime in Tour & Taxis met de Contemporary Design Market dé niet te missen stop voor iedereen met een oog voor design van eigen bodem. Het is de ideale gelegenheid om exclusief Belgisch design te ontdekken, kopen én om de ontwerpers achter het object te ontmoeten. Voor de derde keer op rij strijkt de markt neer in Brussel, waarbij zowel professionele als particuliere designliefhebbers er het allerbeste van de hedendaagse designscène ontdekken. De 50 deelnemende ontwerpers werden uit meer dan 130 inzendingen geselecteerd door een comité van experts.

‘Contemporary Design Market is elk jaar een bijzondere en zelfs emotionele ervaring voor mij’, zegt curator Hanne Debaere. ‘Het samenbrengen van onbekende, getalenteerde designers met de grotere, gevestigde namen, het zien van synergie die ontstaat tussen hen, al die prachtige ontwerpen en de steeds bijzonder fijne sfeer die er hangt, het doet me elk jaar reikhalzend uitkijken naar deze twee dagen en afsluiten met een heel gelukkig gevoel. Contemporary Design Market is ontstaan met het doel om ontwerpers vooruit te helpen, om ze kenbaar te maken. ik hoop dat we dit nog vele jaren kunnen doen.’

De Contemporary Design Market vormt sinds enkele jaren een vast onderdeel van het Design September programma. Het evenement vindt simultaan plaats met de succesvolle Brussels Design Market, die jaarlijks meer dan 7.000 bezoekers over de vloer krijgt. Bezoekers krijgen zo dus ook de mogelijkheid om de grootste vintagebeurs van Europa met meer dan honderd standhouders bij te wonen.

Guest of Honour is dit keer Muller Van Severen. Het Belgisch designduo toont er een smaakmaker van de overzichtstentoonstelling die, naar aanleiding van hun tienjarig bestaan, vanaf 9 oktober te ontdekken zal zijn in het Design Museum Gent.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn