U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Confortluxe start met humanitaire actie voor Oekraïne

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De groep Confortluxe uit Menen – waartoe ook de winkels Crack en Toff behoren – laat van zich horen met een opmerkelijk initiatief. ‘Bij de pakken blijven zitten is geen optie, we starten een humanitaire actie op’. Een gesprek over dit lovenswaardig, nodig en nobel initiatief met algemeen directeur Lieven Decoene van Confortluxe.

Tom Steenhoudt

Welke impact heeft de inval van de Russen voor Confortluxe?

Lieven Decoene: ‘80% van onze productie zit in Oekraïne te Lviv. De fabriek ligt op dit moment stil, onze medewerkers worden als reservist opgeroepen. Sommigen onder hen organiseren zich en doen een burgerwacht. Het is een onwezenlijke situatie en de sfeer ter plaatse is zeer gespannen. De zeer gekleurde informatie in Rusland aan de Russen zelf over agressor NAVO is nauwelijks te begrijpen. De Oekraïners voelden zich in de steek gelaten en er was nogal wat boosheid t.o.v. de EU en NAVO. Maar door de steun vanuit alle Westerse hoeken van de wereld, heerst er nu onverzettelijkheid en samenhorigheid.

Hoe helpen jullie jullie mensen ter plaatse?

Lieven Decoene: ‘We kunnen niet veel doen, maar alle beetjes helpen. Zo hebben we een humanitaire actie naar Oekraïne op touw gezet. 100’en matrassen hebben we intussen uitgedeeld aan ettelijke vluchtelingen. Daarnaast hebben we een hulpkeuken opgezet voor Oekraïne militairen. Er gaat binnenkort ook een vrachtwagen met hulpgoederen van Lviv naar Kiev. Hartverwarmend allemaal, maar ook levensgevaarlijk. Het wemelt er in de buurt van Russische jets en tanks. Daar moet ik geen tekening bij maken…’

Zijn er ook winkeliers die jullie ter hulp schieten?

Lieven Decoene: ‘De solidariteit van onze klanten is zeer groot. Sommigen geven spontaan goederen aan ons. Zo doneerde O&O Wonen & Slapen uit Schelle ons dekens, luiers, warme kledij, EHBO-producten en zal het ook intern en externe contacten aanspreken. Meubelbeurs Esprit Meubles deed ook een storting. En onze klanten tonen gelukkig zeer veel begrip voor de situatie wat betreft de levering van meubelen’.

Hoe concretiseren jullie de actie?

Lieven Decoene: ‘Nu zaterdag doen wij een grootschalige inzamelactie in Roeselare aan Cultuurcentrum De Spil. Van 9u tot 17u kunnen mensen daar hun gerief deponeren. Wij zijn met vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden en te controleren dat we de geschonken goederen kunnen gebruiken (voorkomen van misbruik). Zowel het stadsbestuur als vele groepen in Roeselare zijn hiervan al op de hoogte en maken actief reclame hiervoor.’
‘Verder kan iedereen de ganse maand maart spullen brengen naar ons bedrijf Confortluxe (Menensesteenweg 40 in Wervik). Dit kan tijdens onze openingsuren: Maandag tot donderdag (tussen 8u en 12u en tussen 13u en 17u) en vrijdag (tussen 8u en 12u en tussen 13u en 16u).Mensen kunnen zich gewoon aanmelden aan de receptie en dan nemen wij de goederen in ontvangst.’
‘We maken ook lokaal reclame via sociale media en flyers die we in winkels, restaurants, apothekers, … leggen. Mensen mogen ook financieel steunen, dit geld gebruiken wij louter om zelf aankopen te doen.’
‘Nu maandag rijdt onze eerste vrachtwagen al met goederen. Van zodra wij een volgende volle lading hebben, doen wij een nieuw transport. Wij kunnen hiervoor rekenen op onze eigen chauffeurs die allemaal bereid zijn om te rijden. Wij rijden tot in Polen en deponeren alles aan de grens met Oekraïne, daar worden de goederen overgeladen in een Poolse vrachtwagen die wel nog de grens over mag en die chauffeur staat in nauw contact met onze partner in Oekraïne zodat we zeker zijn dat de goederen terecht komen. We maken sinds vandaag trouwens ´stretchers ‘(zie foto) om gewonden te evacueren uit het oorlogsgebied.

Wordt jullie actie ook opgepikt in de media?

Lieven: ‘Zeker, we hebben een flyers gemaakt er is een aflevering op Radio1 met onze oproep. Komende zaterdag vertrekken er goederen vanuit Wervik. We geven ook financiële steun en leveren luiers in partnership met Ontex. Een noodzaak, aangezien er in Oekraïne gewoon geen pampers meer zijn. Confortluxe engageert zich ook om de ziekenhuisfacturen van onze medewerkers te betalen’.

Meubihome steunt jullie initiatief en roept al haar lezers bij deze op om jullie actie mee te ondersteunen. Navem zal haar netwerk vragen om jullie te steunen en de consument mee te informeren. Veel moed & succes!

Confortluxe uit Wervik houdt inzamelactie voor zusterbedrijf in Oekraïne | VRT NWS: nieuws

https://confortluxe.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn