U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Collectible komt er weer aan

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

COLLECTIBLE, de internationale beurs voor 21ste-eeuws collectible design, organiseert haar zesde editie van 9 tot 12 maart 2023  op een nieuwe historische locatie: de Sheds van Tour & Taxis in Brussel.

COLLECTIBLE is het enige internationale platform dat het beste op het gebied van hedendaags collectible design samenbrengt en biedt een verfijnde selectie van gevestigde en opkomende galeries, ontwerpstudio’s, onafhankelijke producenten en toonaangevende architecten aan. De beurs is een wereldwijd hoogtepunt waar bezoekers getuige kunnen zijn van designgeschiedenis in wording en streeft ernaar alleen hoogwaardige en goed onderzochte objecten te tonen die de nieuwste stromingen weerspiegelen, met een sterke nadruk op premières, unieke stukken, op maat gemaakte opdrachten en beperkte edities.

Een internationaal comité waarin gerenommeerde figuren uit de wereld van design en creatie zetelen staat in voor de selectie van de deelnemers – sterrenchef en designverzamelaar Nick Bril (België), algemeen en artistiek directeur van het MAK Museum Lilli Hollein (Oostenrijk), architect en ontwerper Glenn Sestig (België) en rector van het Royal College of Art in London Dr. Paul Thomson (VK). COLLECTIBLE breidt verder uit en verhuist voor zijn zesde editie naar de loodsen van Tour & Taxis in Brussel, en nodigt hiervoor PAF atelier uit om de openbare ruimtes te ontwerpen en Studio Volfram voor het ontwerp van de innovatieve stands.

Speciaal voor deze zesde editie lanceert COLLECTIBLE twee nieuwe secties. NEW GARDE zet de beste galeries die in de afgelopen twee jaar van start zijn gegaan in de spotlights. ARCHITECT <=> DESIGNER biedt een nieuw platform voor architecten en interieurontwerpers, geselecteerd door Nicolas Schuybroek, die hun recente meubelontwerpen zullen tonen.

De CURATED-sectie van dit jaar wordt geleid door de internationale ontwerper en kunstenaar Leo Orta. ‘What is your story?’ zal zich richten op de samenwerkingen die een nieuwe generatie makers aan het opbouwen is om een collectieve kracht van creativiteit vanuit de basis te herstellen en te versterken.

Tot de speciale projecten behoren Les Lauréats de l’Intelligence de la Main® van de Stichting Bettencourt-Schueller, RADO Watches in samenwerking met Haberli en AFC Collection, dat speciaal ontwerpadvies zal geven en een nieuw op maat gemaakt meubelstuk zal lanceren.

www.collectible.design.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn