U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Cleopatra in Kortrijk

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op Please, Have a Seat toont Auping de evolutie van het daybed. Designliefhebbers kunnen er Auping’s eerste sofabed uit de jaren ‘50 ontdekken, de succesvolle Cleopatra. Daarnaast vind je er het Noa-daybed, het nieuwste bed van Auping geïnspireerd op de elegante look van de ‘Cleo’. Om de vijftigste verjaardag van Auping in België extra in de verf te zetten, is aan designers Margaux Baert en Sep Verboom gevraagd om een artistieke installatie te maken op het frame van de Cleopatra. Het resultaat kan tussen 15 oktober en 14 november ontdekt worden in Kortrijk.

Nog nooit van de Cleopatra gehoord? Van 1954 tot begin jaren 1980 zijn er nochtans meer dan 800.000 Cleopatra’s verkocht, een groot succes voor Auping. Gecreëerd door de Nederlander A.R. (Dick) Cordemijer, begeeft het beddenmerk zich voor het eerst op het pad van de industriële vormgeving met de Cleopatra: een mooi, praktisch en goed ontwerp. Het sofabed past perfect in de nieuwe doorzonwoningen en flats na de Tweede Wereldoorlog en is gemakkelijk te verplaatsen doorheen de hele woning. De ‘Cleo’ wordt vandaag niet meer geproduceerd, maar het blijft een populair item op vintage platformen.

Het blijft niet bij het oude product: Met Noa brengt de Deense ontwerpster Eva Harlou een ode aan de Cleopatra. Geïnspireerd op de strakke lijnen van het sofabed en afgestemd op de bedwensen van nu. Het luchtige Scandinavische ontwerp leent zich perfect voor een open ruimte in huis zoals de woonkamer, hal of overdekt terras. Noa is ook verkrijgbaar als eenpersoonsbed, twijfelaar en tweepersoonsbed.

Sep Verboom (1990) en Margaux Baert (1990) zijn geen onbekenden in de designwereld. Vorig jaar riep Biënnale Interieur Sep Verboom nog uit tot Designer of the Year. De Gentse creative gooit hoge ogen met zijn Livable® Platform dat vorm geeft aan toekomstbestendige benadering tussen mens, omgeving en maatschappij.  Margaux Baert is een opkomende paper artist uit Brussel die met haar uitzonderlijke papieren creaties tot de verbeelding spreekt. Het Belgische modehuis Natan en de Japanse kledingketen Uniqlo heeft ze alvast kunnen bekoren met haar designs.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn