U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Circular: Revor & Niaga partneren voor circulaire matras

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Teamwork makes the dream work, dat is de leuze die heerst bij zowel Niaga® als bij Revor Bedding. Niaga®, specialist in het herontwerpen van alledaagse producten voor hergebruik, werkt nauw samen met Revor, een belangrijke matrassenfabrikant op de Belgische markt, om Circular, een circulaire matras, te lanceren.

Niaga® herontwerpt samen met haar partners alledaagse producten voor circulariteit. Zo wordt afval verleden tijd en worden kostbare materialen behouden voor toekomstige generaties. De circulaire producten zijn te herkennen aan het Niaga® label. Door het Niaga® label te scannen zie je precies waar een product van gemaakt is en hoe het kan worden geretourneerd.

Een wereld zonder afval is niet zomaar mogelijk. Dat kan alleen als we producten ontwerpen voor hergebruik. Hiervoor is het nodig om te werken met schone recycleerbare materialen zonder ongezonde/schadelijke toevoegingen. Daarnaast is het belangrijk om materialen niet onlosmakelijk met elkaar te verbinden, want dat maakt recycling onmogelijk. Als laatste is het retour krijgen van de producten essentieel. Want een product dat niet geretourneerd wordt, kan niet worden hergebruikt.

Ward Mosmuller, Director Partnerships & Coalitions bij Niaga: ‘Niaga® is er trots op om te werken met een steeds groter groeiend netwerk van partners die zich inzetten om circulaire ketens te bouwen. Revor is een van die voorlopers, die zelf actief het initiatief nemen om een gesloten keten zonder afval te realiseren.’

De Revor Circular is een kwaliteitsmatras dat beter is voor mens en planeet en ook nog eens geweldig slaapt. Door het Niaga® label aan het matras te scannen kan iedereen zien dat het matras met schone en oneindige materialen gemaakt is en hoe het geretourneerd kan worden aan Revor.

Als producent van kwalitatieve matrassen beseffen we bij Revor maar al te goed dat we een bepaalde verantwoordelijkheid hebben tegenover de maatschappij. Onze matrassen gaan dan misschien wel tot 10 jaar mee, maar ooit zullen ze wel op de afvalberg belanden. Net zoals die 35 miljoen andere matrassen in heel Europa. 35(!) miljoen per jaar. Dat zijn zodanig veel matrassen dat we ervan wakker liggen… En dat is net iets dat we als professionele slapers niet graag doen. Daarom besloten we dat het tijd was voor actie. In een circulaire economie behoort afval tot de verleden tijd. Producten moeten zodanig ontworpen worden dat alle materialen steeds opnieuw als grondstof kunnen hergebruikt worden, zodanig dat er van afval geen sprake meer is.

Daarom ontwikkelden we dus de Revor Circular, een volledig circulaire matras dat bestaat uit twee grondstoffen: polyester en staal. Met behulp van de Niaga® click-unclick technologie kunnen de materialen eenvoudig van elkaar worden gescheiden. Na iedere gebruikscyclus kunnen beide materialen hoogwaardig worden hergebruikt om nieuwe matrassen te maken. Zodra de Revor Circular het einde van zijn levensduur bij een klant heeft bereikt neemt Revor de matras terug om met de waardevolle materialen opnieuw matrassen te maken.

‘Wij hebben ervoor gekozen om met Niaga® in zee te gaan omdat we beseffen dat we de wereld niet op z’n eentje kunnen veranderen. De shift naar een circulaire economie is een gebeurtenis die er ongetwijfeld voor alle sectoren zit aan te komen maar er is nood aan enkele gedreven initiatiefnemers. Bij het eerste contact met Niaga® voelden we onmiddellijk dat er een niet te blussen vuur brandde in de harten van alle teamleden. Daarom was de keuze om samen te werken met Niaga® snel gemaakt’, aldus Jan Maes, eigenaar van Revor Group. Circulariteit leeft en Niaga® en Revor gaan er de volle 100% voor.

Over Niaga®
Niaga® herontwerpt alledaagse producten zodat dierbare materialen behouden blijven voor toekomstige generaties. Zo wordt afval verleden tijd. Samen met onze partners ontwerpen we voor hergebruik. Tot nu toe hebben we matrassen, tapijt en meubelpanelen ontwikkeld. Ze zijn gezonder in het gebruik en volledig recyclebaar, zonder in te leveren op kwaliteit. Ook werken we hard aan de ontwikkeling van andere circulaire producten. Scan het Niaga® label en je ziet precies waar een product van gemaakt is en hoe je het retour kunt sturen na gebruik.

Contact: Sascha Bloemhoff, marketing director, +31 6 20015064

Over Revor
Revor bestaat sinds 1971. Omdat slapen essentieel is voor de levenskwaliteit, zet Revor alles in het werk om de nachtrust te optimaliseren. Meer dan 50 jaar vakmanschap, continu product-onderzoek én het gebruik van hoogwaardige materialen, zorgen voor gezonde, kwalitatieve slaapsystemen. Niet enkel de kwaliteit is essentieel bij een Revor bed maar ook de looks zijn van groot belang. Onze bedden vormen het pronkstuk van elke slaapkamer.

Contact: Midas Debruyne, marketing, +32 456 24 31 21

https://www.revor.be/nl

 

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn