U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Casteelken eert Verner Panton

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Retailers kunnen meer dan enkel aankopen en verkopen. Ze kunnen ook zelf een soort museale context creëren voor een interessante designer of fabrikant. Dat weten ze bijvoorbeeld bij Casteelken in Rumbeke. De hele maand maart staat daar in het teken van het Zwitserse designlabel Vitra, dat er een roadshow houdt. Van 1 t.e.m. 31 maart wordt Verner Panton, sterdesigner bij Vitra, geëerd.

Panton drukte zijn stempel op de ontwikkeling van vormgeving in de jaren zestig en zeventig. De Deen, die vanaf begin de jaren 1960 in Zwitserland woonde, werd bekend als innovatief en experimenteel ontwerper van meubelen, lampen en stoffen. De virtuoze omgang met kleur was een belangrijk kenmerk van zijn werk. De samenwerking tussen Panton en Vitra startte in de jaren 1960. Samen met Vitra ontwikkelde Panton zijn bekendste ontwerp, de in 1967 gepresenteerde Panton-stoel.  De Amoebe werd in 1970 ontworpen door Verner Panton voor zijn beroemde Visiona-installatie, waarin verschillende uitvoeringen van deze loungefauteuil waren verwerkt. De stoel weerspiegelt de uitbundige tijdgeest van de vroege jaren zeventig. De bekleding en de flexibele rugleuning maken de Amoebe tot een zeer comfortabele fauteuil.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn